Storklubbarna möts i Sverige

Vägrar spela i USA för att skydda Ronaldo

avAndreas Käck

Förra veckan rapporterade New York Times att Juventus vägrar spela match i USA då storstjärnan Cristiano Ronaldo riskerar att gripas om han sätter sin fot i landet.

Nu meddelas att ”Juve” i stället ska spela – i Sverige.

Det italienska storlaget ställs mot Altético Madrid på Friends arena.

International Champions Cup är en försäsongsturnering där flera av Europas största klubbar deltar. Majoriteten av matcherna spelas i USA, ett antal spelas i Asien och ett fåtal i Europa.

Nu står det klart att en av matcherna ska spelas på Friends Arena.

”Glada och stolta”

Italienska Juventus ställs mot spanska Atlético Madrid i vad som blir en repris av Champions League-åttondelsfinalen som avgjordes häromveckan.

Matchen spelas den 10 augusti.

– Vi är både glada och stolta att återigen välkomna International Champions Cup till Friends Arena och ser fram emot toppmötet mellan Atlético Madrid och Juventus, säger Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live, i ett pressmeddelande.

Foto: TT

Vägrar spela i USA

Juventus har tidigare år spelat sina International Champions Cup-matcher i USA. Så blir det alltså inte i år. Enligt New York Times beror det på att klubben vädjat om att få spela på annan ort då storstjärnan Cristiano Ronaldo riskerar att gripas om han sätter sin fot i landet.

Ronaldo anklagas för att år 2009 ha våldtagit den amerikanska kvinnan Kathryn Mayorga och därefter ha betalat henne motsvarande nästan 3,5 miljoner kronor för hennes tystnad.

Mayorgas advokat har i flera månader försökt delge Ronaldo den civilrättsliga stämningsansökan men utan resultat. Detta då fotbollsstjärnan inte låter sin amerikanske advokat att ta emot den i hans ställe och Ronaldo vägrat uppge sin italienska adress för den amerikanska polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM