Biljetthysteri i AIK: ”Går mot slutsålt”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

AIK ställs mot klassiska klubben Celtic.

Då råder det total biljettfeber. 

– Vi har på ett par timmar sålt 14 500 biljetter, säger Fredrik Söderberg, biljettansvarig i AIK. 

Kommande torsdag inleds Europa League-playoff. AIK slog under gårdagen ut FC Sheriff och ställs nu mot storlaget Celtic. De regerande svenska mästarna inleder på bortaplan innan returmatchen på Friends arena en vecka senare. 

Med cirka två veckor kvar av hemmamatchen har AIK sålt mer än halva av de biljetterna som finns tillgängliga. För Sportbladet berättar Fredrik Söderberg, biljettansvarig i AIK Fotboll om biljettsituationen. 

– Vi började sälja på fredag och hittills har vi sålt 14 500 biljetter. Hela Norra Stå är slutsålt. Arenakapacitet ligger på 28 000, säger Söderberg.

”Det är bråttom”

Tre dagar senare vankas det Stockholmsderby. AIK ställs mot Djurgården och matchen kommer med stor sannolikhet att gå mot slutsålt även den. 

– När det gäller Djurgården har vi sålt 25 000 hittills. Kapaciteten ligger på 28 000 så det är bråttom om man vill gå på den. 

Har ni funderat på att öppna övre läktaren till båda matcherna? Med tanke på publikintresset? 

– Ja, det har vi, men för att göra det måste vi vara säkra på efterfrågan. Vi måste vara säkra på att det finns tillräckligt stort intresse. När vi gör det så kommer vi öppna fler läktare. 

Fredrik Söderberg beskriver intresset kring matcherna som “fantastiskt” och “spännande”. 

– Vi i AIK har längtat efter en sådan Europamatch sedan 2012. Sen att det kommer ett stekhett derby med de förutsättningarna gör ju inte saken sämre, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE