Handboll

Avslöjar: Tar med barnen på VM

Sönerna bor på spelarhotellet – förbundet betalar

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

Damlandslaget i handboll får förstärkning under VM av två grabbar – Wilton, 1,5 år, och Lias, fyra månader.

Linn Blohm och Isabelle Gulldén har nämligen med sina barn på VM-hotellet i Japan.

– Det ger båda mammorna och övriga i gruppen positivt energi, säger förbundskapten Henrik Signell.

Det råder en babyboom i handbollslandslaget.

Linn Blohm fick Wilton för drygt 1,5 år sedan och i början av juli födde Isabelle Gulldén sonen Lias. Johanna Westberg fick en son (Elliot) i juni och Johanna Bundsen är gravid.

De två sistnämnda missar VM i Japan, dit truppen åker på onsdag och premiärspelar den 30 november.

Men Blohm och Gulldén, två riktiga nyckelspelare, är med i VM och Sportbladet kan berätta att de kommer att ta med sina söner till Kumamoto i sydligaste Japan, där VM avgörs.

”Tufft om han inte hade fått följa med”

Barnen kommer till och med att bo på VM-hotellet när de anländer före premiären. De sover dock inte med sina mammor utan Blohms föräldrar är med och tar hand om Wilton medan Gulldéns sambo Linus delar rum med Lias.

– Jag tycker att det är givet. Har de önskan och känner sig tryggare med att ha med sig sina barn så är det en fördel för oss, säger förbundskapten Henrik Signell.

Svenska Handbollförbundet står för boendet under VM medan de själva får betala flyget och maten.

– För mig innebär det stor trygghet och en person som ger mig extra mycket energi, säger Blohm om att ha med sig Wilton.

Hon har inte satt det som något villkor för att vara med på VM.

– Men jag tror de förstår att om de vill få ut det bästa av mig måste de ha en Linn som har det bra och inte kommer ha för mycket tankar någon annanstans. Jag hade haft det väldigt tufft om inte han hade fått följa med.

”Många vill bära och gulla”

Laget beskrivs som mycket barnkärt.

– Jag tror barnen kommer vara en extra glädjespridare till hela laget. Man kan bli så uppslukad av den så kallade mästerskapsbubblan att man letar efter saker som kan få en att tänka lite på annat, där är barn perfekta. Men det är ju en dialog och en balans vi får ha tillsammans, om vad som är okej och inte., säger Blohm.

Signell:

– Det är många som vill bära, hålla och gulla. Vi är ihop i en månad så det är klart att det är kul att se lite nya ansikten.

I det norska landslaget har det varit ett vanligt upplägg att barnen är med på mästerskapen. Där har man satt en åldersgräns för hur gamla barnen får vara (ska vara på två eller tre år). Det svenska landslaget planerar att införa en sådan gräns också framöver när nu allt fler spelare fortsätter spela i landslaget efter att de blivit mammor.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bildextra: Här är landslagets lyxiga coronabubbla

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Damlandslaget i handboll

Handbolls-VM (damer)

Isabelle Gulldén

Henrik Signell

Linn Blohm