Karlström stannar i Djurgården

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jesper Karlström har ryktats bort – men Djurgården får behålla guldhjälten.

Mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt.

– Han har varit ganska klar med att om han ska bli proffs ska det vara något riktigt bra, säger sportchefen Bosse Andersson.

Jesper Karlströms kontrakt med Djurgården löpte ut efter den gångna guldskimrande säsongen och den senaste tiden har 24-åringens framtid hängt i luften.

Karlström var uttagen till a-landslagets januariturné i Qatar tidigare i år men valde att tacka nej på grund av den osäkra framtiden.

Men mittfältaren ska ingenstans just nu. Spelaren som varit i klubben i fem år har skrivit ett treårigt kontrakt med Djurgården, vilket glädjer Bosse Andersson. Sportchefen har varit väl medveten om att Karlström velat utomlands, och att intresse funnits från olika klubbar.

Foto: Djurgården Fotboll
Jesper Karlström

”Ingen fängelsedörr att skriva på”

Hur ser du på att det inte blir något utlandsspel för honom?

– Han vet också att vi har ett ganska roligt år framför oss. Han har varit ganska klar med att han ska bli proffs ska det vara något riktigt bra. Den dialogen har funnits, alla vill bli proffs och det har vi respekt för. Men det är ingen fängelsedörr att skriva på för Djurgården.

Jesper Karlström tycker det är skönt att kunna fokusera på fotbollen nu och säger att det inte dök upp något som kändes bättre än att vara kvar i Djurgården.

”Varit ganska jobbigt”

– Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka. Jag har aldrig varit i situationen förut. Med den säsongen vi haft, där vi vunnit guld och allt, ville jag se vad fanns för möjligheter. Det är därför jag väntade ganska länge, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det har varit ganska jobbigt. Man går och väntar och vet inte vad som händer och vad man vill göra riktigt. Jävligt skönt det är klart. Jag är riktigt nöjd med hur det blev, säger han.

Bosse Andersson säger att Karlström är en viktig pusselbit i truppen.

– En spelare som ligger väldigt varmt om hjärtat. Han gjorde en fantastisk säsong förra säsongen som slutade med att vi vann SM-guld. Han var starkt bidragande till det, inte bara på plan, utan också sättet att vara utanför plan och som ledare.

Karlström gjorde två mål och två assister på 28 matcher förra säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM