Liverpools mardröm – Salah kan vara med i OS

avJörgen Källström

Publicerad:

Här är ryktet som sätter Liverpool-fansen i skräck.

Mohamed Salah kan vara med i Tokyo-OS.

– Vi har 50 spelare som är med på listan. Salah är den första som kan få en kallelse, säger Egyptens förbundskapten Shawky Gharib till On Sport TV, enligt Sky Sport.

Liverpools tränare Jürgen Klopp var besviken och förtvivlad över ryktet om nyheten att afrikanska mästerskapen kommer att spelas i januari 2021. Anledningen är att klubben kommer att tvingas avvara nyckelspelarna Sadio Mané och Mohamed Salah – men även Naby Keita till turneringen.

– Att turneringen går tillbaka och spelar i januari (gick sist under sommaren) är en katastrof för oss. Vi har ingen makt om vi stoppar en spelare för då blir han avstängd, sa Klopp om beskedet när han fick frågan om flytten av mästerskapet.

Den stora frågan är hur tyske stjärntränaren kommer att reagera på om Salah ska till OS under tiden när Liverpool ska ladda för en ny säsong.

Fotbollsturneringen i OS i Tokyo avgörs 22 juli-8 augusti. Det är oklart när nästa säsong av Premier League startar. Men troligtvis missar anfallaren början av ligasäsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM