Premier League

United ställer in Qatarläger efter oroligheterna

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Sverige kom nyss hem därifrån.

Manchester United? De kommer inte åka dit.

– Vi tittade på mellanöstern men det kommer definitivt inte hända, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer, enligt The Telegraph, om klubbens Qatarbaserade träningslägerplaner till det kommande uppehållet i Premier League.

Efter en matchfrekvent och intensiv vinter så väntar två veckors vinteruppehåll i den första halvan av februari för Premier League-lagen.

Manchester United hade planer på att förlägga en del av de 16 matchfria dagarna på varmare breddgrader, där Qatar och mellanöstern var ett sannolikt alternativ.

”Oroar mig”

Något läger där blir det dock inte för United.

– Om det är något som oroar mig så är det inte på fotbollsplanen, det finns andra saker som skulle oroa mig mer än fotbollen. Vi tittade på mellanöstern men det kommer definitivt inte hända, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer, enligt bland annat The Telegraph, inför Uniteds FA-cupomspel mot Wolverhampton i morgon (onsdag).

United har under de senaste säsongerna förlagt träningsläger i Dubai och Nad Al Sheba Sports Complex, samtidigt som andra storklubbar sökt sig till Aspire Academys faciliteter i Doha.

USA ställde också in

Men i och med det osäkra läget i regionen, till följd av raketattacken mot den iranske generalen Qasem Soleimani, har dock flera fotbollslag tänkt om i planeringen. Däribland det amerikanska fotbollslandslaget, som nyligen valde att ställa in sin resa.

Precis som United också nu har gjort.

I stället väntar försäsongsläger på europeisk mark.

– Det här uppehållet blir väldigt viktigt för alla. Vi har fem-sex matcher fram tills dess och vi ska bara kämpa på. Sedan ska vi skaffa lite D-vitamin och göra oss redo för de sista tre månaderna, säger Solskjaer.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Tips: Se expertens bästa tips inför Stryktipset lördag här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Karlsson: Är Solskjaer verkligen värd ett nytt kontrakt?

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Ole Gunnar Solskjaer

Fotboll

Manchester United

Doha