Barcelonas smäll – ute ur cupen efter sent avgörande

Av: Anton Johansson, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Atlético Madrid var ute sedan tidigare, Alexander Isak sänkte Real Madrid och nu är även Barcelona ute ur Copa del Rey.

Den katalanska storklubben föll i kvartsfinalen med 0–1 borta mot Athletic Bilbao sedan Iñaki Williams avgjort i slutminuterna.

Det har stormat kring Barcelona de senaste veckorna med tränarbyte, skador och storstjärnan Lionel Messis kritik i veckan mot klubbens ledning.

Mot Athletic Bilbao i Copa del Rey var tanken att Barcelona skulle säkra en semifinalplats i den spanska cupen. Men 25-årige Iñaki Williams ville annat. I 93:e minuten nådde Bilbao-spelaren högst på ett inlägg och skarvade in segermålet, 1–0.

”Som en dröm”

– En tråkig dag för oss alla. Vi vill gå långt i alla turneringar. Men det här var en svår match, säger Barcelonas Sergio Busquets i Sportbladets sändning.

Iñaki Williams:

–Det här är vår stund. Det är som en dröm.

Första gången sedan 2003

Att gå långt i cupen är annars något Barcelona är vana vid. Den spanska storklubben har tidigare varit i final sex gånger på raken.

Barcelonas nederlag betyder att laget sällar sig till de två andra storklubbarna – Real Madrid och Atlético Madrid – som redan är utslagna. Det är första gången sedan säsongen 2002/2003 som något av lagen inte finns med i semifinal, enligt statistiktjänsten Gracenote.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE