Copa del Rey

Barcelonas smäll – ute ur cupen efter sent avgörande

Av: 

Anton Johansson

Makoto Asahara

FOTBOLL

Atlético Madrid var ute sedan tidigare, Alexander Isak sänkte Real Madrid och nu är även Barcelona ute ur Copa del Rey.

Den katalanska storklubben föll i kvartsfinalen med 0–1 borta mot Athletic Bilbao sedan Iñaki Williams avgjort i slutminuterna.

Det har stormat kring Barcelona de senaste veckorna med tränarbyte, skador och storstjärnan Lionel Messis kritik i veckan mot klubbens ledning.

Mot Athletic Bilbao i Copa del Rey var tanken att Barcelona skulle säkra en semifinalplats i den spanska cupen. Men 25-årige Iñaki Williams ville annat. I 93:e minuten nådde Bilbao-spelaren högst på ett inlägg och skarvade in segermålet, 1–0.

”Som en dröm”

– En tråkig dag för oss alla. Vi vill gå långt i alla turneringar. Men det här var en svår match, säger Barcelonas Sergio Busquets i Sportbladets sändning.

Iñaki Williams:

–Det här är vår stund. Det är som en dröm.

Första gången sedan 2003

Att gå långt i cupen är annars något Barcelona är vana vid. Den spanska storklubben har tidigare varit i final sex gånger på raken.

Barcelonas nederlag betyder att laget sällar sig till de två andra storklubbarna – Real Madrid och Atlético Madrid – som redan är utslagna. Det är första gången sedan säsongen 2002/2003 som något av lagen inte finns med i semifinal, enligt statistiktjänsten Gracenote.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Copa del Rey

LÄS VIDARE

Frändén: Det gör Real Madrid förstås livsfarliga i vår

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Copa del Rey

FC Barcelona

Athletic Bilbao

Fotboll

Sergio Busquets