Stort slagsmål inför landslagsstjärnorna

avMalin Wahlberg, Oscar Rickstrand

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD

Sex landslagsspelare såg matchen mellan Hallonbergen och Husby i går.

Division 4-mötet urartade och slutade i ett jätteslagsmål.

– Vi kunde inte garantera säkerheten på plats och tvingades avbryta, säger domaren Vedad Kestendzic.

– Det var ett väldigt tråkigt slut på en väldigt bra kväll, säger Robin Quaison.

Närmare 500 personer var på plats för att se division 4-matchen mellan Hallonbergen och Husby i går. Med fem minuter kvar att spela urartade tillställningen.

– I samband med att Hallonbergen gjorde mål sprang fans in på plan för att fira målet. Det här mötet är lite infekterat innan, vad jag har förstått. Först lägger jag inte märke till det, men sedan vänder jag mig om och ser att det är ett stort slagsmål, säger domaren Vedad Kestendzic.

Bråket gjorde att matchen inte kunde återupptas.

– Vi kunde inte garantera säkerheten på plats och tvingades avbryta, säger Kastendzic.

Polisen: ”Stökigt och bråkigt”

RLC-befältet Eva Nilsson bekräftar händelsen:

– Polisen har varit på plats efter samtal om att det varit stökigt och slagsmål. Väl där verkar det mest ha varit högljudda röster och en del skällsord och polisen har avlägsnat en högljud person. Men initialt fanns det ingen brottsmisstanke på plats.

Enligt polisen blev ingen allvarligt skadad i samband med bråket.

Robin Quaison, Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Lustig, Alexander Isak, Jimmy Durmaz och John Guidetti var på plats för att se matchen och blev vittnen till bråket.

– Det blev väldigt stökigt. Det var väldigt tråkigt för jag tror att grabbarna som kom dit från laget som inte hade varit på en sådan match förut tyckte att det var väldigt roligt att vara där. Det var ett väldigt tråkigt slut på en väldigt bra kväll, säger Quaison.

”Sa till grabbarna att det var derby”

Det var Guidetti och Quaison som tog med sig resten av spelarna till derbyt.

– Husby är mitt lag och John hejar mer på Hallonbergen så han berättade för mig att det var match, jag hade ingen aning om det. Vi sa till grabbarna att det var derby, de kom och speciellt ”Vigge” och Lustig hade roligast under matchen. De sa efter att de hade väldigt kul innan det hände.

Ni lämnade efter bråket?

– Matchen var slut och det som hände hände så det var dags att tagga därifrån.