Herrlandslaget i fotboll

Tre månaders skadefrånvaro för Augustinsson

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Ludwig Augustinsson har opererats.

Nu kommer beskedet att han blir borta i tre månader.

– Jättetråkigt, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Det var tyska Weser Kurier som under måndagen kom med uppgifterna att den svenske vänsterbacken Ludwig Augustinsson tvingats till en knäoperation efter att ha slagit upp en gammal skada.

Nu har detta bekräftats av hans klubb Werder Bremen.

”Ludwig Augustinsson har genomgått en lyckad operation, men väntas tyvärr vara borta från spel i ytterligare tre månader. Krya på dig, Ludde!”, skriver Bundesligaklubben på Twitter.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Så klart tråkigt”

Nyheten är inte bara trist för Augustinsson själv och Werder Bremen – utan också för det svenska landslaget, som får klara sig utan sin ordinarie vänsterback i resten av EM-kvalet om diagnosen stämmer.

– Jättetråkigt för Ludwig framför allt ju och sedan även för oss. Ibland kan det vara så för en spelare, om man gått ett tag utan att få rätsida på något så kan det vara skönt att få ett besked att förhålla sig till. För Luddes perspektiv kanske det var skönt att veta att: ”Nu kör vi enligt en plan”. För vår del är det så klart också tråkigt, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Vänsterbackskris

Att både Martin Olsson och Niklas Hult, två andra potentiella vänsterbacksalternativ, också har skadebekymmer gör inte direkt saken lättare för landslagsledningen, som ska ta ut en EM-kvaltrupp inför mötena med Färöarna (5 september) och Norge (8 september) i morgon klockan 12.30.

Det ska dock sägas att Niklas Hult spelade från start för sitt klubblag AEK Aten i helgen och mycket talar således för att han kommer ersätta Augustinsson i landslaget.

– Du får se i morgon vad som händer då, men det är klart att vi inför varje samling vi haft de här tre åren jag varit förbundskapten haft ”problem” eller skador eller frågeställningar. Det är ständigt några grejer. Den här gången är det Ludde. Vi får hantera det på bästa sätt och hitta killar som kan ersätta. Ludde har varit en stamspelare och gjort det väldigt, väldigt bra hos oss. Jag hade gärna haft honom med men nu är det inte så, säger Janne Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

2för1 biljetter - se det svenska herrlandslaget

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Ludwig Augustinsson

SV Werder Bremen