Bekräftat: Lennartsson sparkad av Lilleström

Jörgen Lennartsson lämnar Lilleström innan kvalspelet

Jörgen Lennartsson har fått sparken av norska Lilleström SK. Detta meddelar klubben på sin hemsida.

– Båda parter hade en stark önskan om att detta projekt skulle lyckas, skriver klubben.

Lilleström har inte vunnit någon seriematch sedan den 25 augusti och laget tvingas nu kvala för att hålla sig kvar i den norska högstaserien. Matcherna mot Start den 7 och 11 december kommer inte längre ledas av tränaren.

– Både interna och externa träningskrafter är relevanta som korttidstränare. Vi kommer att informera vem som leder laget mot Start när det klargjorts, skriver klubben.

Nobbade landslaget

Enligt Romerikes Blad satt 54-åringen under måndagen i möte med klubbledningen för att komma överens om villkoren för ett avsked. Tidningen skriver att svensken har kontrakt i ytterligare ett år och kan därför kompenseras med mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

– Vi har kommit in i en ond spiral och inte klarat av att ta de poäng vi vill ha. Som huvudtränare tar jag detta ansvar fullt att vi inte varit bra nog under hösten. Jag och klubben har haft en god dialog om situationen vi är i nu. Detta har slutat med att det blir en ny tränare som leder laget i de två avslutande kvalkamperna. Jag har stor förståelse för detta även om jag tror att vi klarat det ändå, skriver Lennartsson i ett öppet brev.

Lennartsson kom till Lilleström 2018 och har tidigare tränat bland annat IFK Göteborg, Elfsborg och det svenska U21-landslaget.

Innan Janne Andersson fick förbundskaptensjobbet för Sverige 2016 tackade Lennartsson nej till det uppdraget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.