”Har tvivlat varje dag i närmare 300 dagar”

Publicerad 2022-06-28

UPPSALA. Han har tvivlat varje dag i nio månader.

Men mot Sirius var en känslosam Sebastian Eriksson tillbaka på planen.

– Det betyder allt, hela världen. Jag har kämpat som in i helvete och det har varit extremt tufft att ta sig tillbaka, säger 33-åringen.

Följ ämnen i artikeln

"Sebb, Sebb, Sebb". Så fort de tillresta IFK Göteborg-supportrarna noterade att Sebastian Eriksson var på väg in i den 79:e minuten började de skandera hans namn på Studenternas IP. 

PLUS: SILLY-SPECIAL: 60 min bara om IFK Göteborg


Ropen fortsatte efter matchen och lagkamraten Oscar Wendt körde "ramsan" hela vägen in i omklädningsrummet. 

– Det trodde man inte att man skulle få höra igen den här gången så det var underbart, säger Eriksson och fortsätter: 

– När man inte är med där längre så blir det ensamt. Man får sitta hemma och kolla på matcherna och på läktaren och hoppas på att få vara med själv. Har man inte fått det på så lång tid så var det skönt att få lite uppskattning igen. Det mår till och med jag bra av.

”Jag visste fan inte”

Eriksson har haft en skadedrabbad karriär. För nio månader sedan drog av hälsenan och kampen för att ta sig tillbaka har varit svårare än tidigare.

– Det betyder allt, hela världen. Jag har kämpat som in i helvete den här gången i nio långa månader och det har varit extremt tufft att ta sig tillbaka den här gången. I det skedet av min karriär. Av det jag har varit igenom i alla år har det lätt varit den tuffaste tiden och då är det ännu skönare att ta sig tillbaka.

Sebastian Eriksson när han skadade sig.
Sebastian Eriksson när han skadade sig.

Hur mycket har du tvivlat? 

– Hur många dagar är nio månader? Närmare 300 dagar, varje dag När man ska sova, när man kommer hem, när man åker till träningen, hela tiden. För jag visste fan inte den här gången.

”Många gamla gubbar som har panik”

Det gick inte att missa hur mycket comebacken betyder för Eriksson.

– Jag vill inte göra något annat. Jag har varit skadad i många rundor och den här gången tog det extra på mig att vara borta från det jag älskar och saknar och bara det jag vill göra i livet. När man väl får stå där igen och alla blåvita vill mig så väl så blir det emotionellt ibland, säger mittfältaren som har fått en föraning om vad som väntar efter karriären. 

– Man får sig en ganska lång tankeställare på vad som kommer sen. Det finns många gamla gubbar där ute och jag vet att de har panik. Kolla Zlatan, Ronaldo och alla de bästa där ute i världen som inte vill sluta. Och jag undrar varför, för att det är det bästa de vet – och det är det bästa jag vet också. 

Vad har du haft för stöd under den här tiden? 

– Ja, vad har man för stöd? Det är min sorg, det är min kropp, det är min karriär, mitt liv. Det är min sorg och jag är inte världen bästa på att klara av det. Vad hjälper det om en nära vän, en flickvän eller en mamma och pappa försöker stötta mig? Det hjälper föga. Det är däremot en drivkraft och en vilja att stå där igen. 

Att allt jobb i slutändan har varit värt det råder det inga tvivel om. 

– Det är det här jag dör för och vill göra. Det har varit värd allt slit, det har det varit.

Sebastian Eriksson hyllas av Blåvitt-fansen.
Sebastian Eriksson hyllas av Blåvitt-fansen.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.