Halmstad rycker efter sjunde raka i superettan

Ett mål redan i den andra minuten säkrade segern hemma mot Brommapojkarna.

Halmstad tog sin sjunde raka seger och rycker i superettan.

– Det gäller att fortsätta på det spåret, att vi inte börjar slå av nu, säger mittfältaren Erik Ahlstrand i Discovery Plus.

Halmstads BK inledde trögt i superettan med en poäng på de två första matcherna.

Därefter har HBK dock gått som tåget.

Under måndagskvällen kom den sjunde raka segern när laget tog emot Brommapojkarna på Örjans vall.

”Visar styrka”

Målskyttet inleddes redan i den andra minuten när Villiam Dahlström kämpade fram bollen till Samuel Kroon som satte 1–0.

Därefter förblev matchen mållös fram till tilläggstiden, då Alexander Johansson kom fri och satte slutresultatet 2–0.

– Det var inte en jättebra match från vår sida utan det kändes lite segt och vi fick inte riktigt i gång vårt spel. Vi lät BP ha lite för mycket boll framför allt i andra halvlek. Men vi visar ännu en gång en styrka att vinna även sådana dagar, säger Samuel Kroon till Hallandsposten.

Halmstad leder superettan

Halmstads sju raka segrar innebär att laget gör ett litet ryck i toppen av superettan. HBK är nu fyra poäng framför andraplacerade Brage och sex poäng framför Utsikten på kvalplatsen.

– Det är väldigt mycket upp och ner i den här serien och det visar att vi är på ett vinnarspår. Men det gäller att fortsätta på det spåret, att vi inte börjar slå av nu, säger Erik Ahlstrand till Discovery Plus.

Samuel Kroon jublar.
Samuel Kroon jublar.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.