Häcken mot toppen efter dubbla mål av Jeremejeff

Publicerad 2022-05-15

GÖTEBORG. Häcken närmar sig allsvenska toppen, tack vare en som redan är där.

Alexander Jeremejeff, 28, rycker i skytteligan efter två mål i 3–1-segern mot Kalmar FF.

– Jag är nog bättre än någonsin, säger han till Sportbladet och hyllar en MFF-ikon.

Följ ämnen

Kalmar FF och Isak Jansson rivstartade på Bravida Arena. Efter 1,5 minut låg 1–0 bakom en tvekande Peter Abrahamsson i Häckenmålet efter att Kalmaranfallaren underhållande snubblat in bollen i mål.

Ett av säsongens ”fulaste” mål så här långt.

Ett av de första bättre Häckenanfallen gav 1–1 – och då hade det gått 38 minuter. Mikkel Rygaard placerade skickligt in kvitteringen efter tveksamt försvarsspel av Kalmar.

Glödhet Jeremejeff

Häcken var inne i matchen utan att spela bra. Men de har dessutom en av allsvenskans hetaste spelare i anfallaren Alexander Jeremejeff.

Häckenstjärnan fick en gratischans när Kalmarmittbacken Lars Saetra fumlade bollen förbi sig i 59:e minuten och gjorde 2–1.

Men det kom mer från 28-åringen.

Nyförvärvet och inhopparen Blair Turgott visade snabbt klassen med ett fint avslut och ordnade en straff efter att han rivits ner av Kalmarmålvakten Ricardo Friedrich.

Straffen satte Jeremejeff till 3–1 för Häcken (83). Anfallarens andra mål i matchen och åttonde under årets allsvenska på sju matcher.

Jeremejeff förklarade sin egen formtopp efter slutsignalen för Sportbladet:

– Jag har en tanke med vad jag vill göra när chanserna dyker upp i straffområdet. Nu har jag tränat länge och speciellt på mina avslut. Jag har fått in mitt rörelsemönster. Det känns gott som forward när man har instinkten intränad. 

Han ser sig som bättre än någonsin och tror att många delar i ett ambitiöst arbete ligger bakom.

Hyllar teamet bakom

– Jag var jäkligt kritisk efter förra året. Jag hade ont och tyckte inte att prestationerna var bra. 

Till sin hjälp har han tagit bland annat Häckens fystränare Jordi Gonzalez och sina agenter, bland annat Markus Rosenberg och Behrang Safari.

– Jag får klipp av Mackan (Rosenberg) på olika situationer efter matcherna. Han var en riktig striker och det är det jag ska vara också. Jag var mer involverad i spelet tidigare, på gott och ont, berättar Jeremejeff.

– Behrang ställer stora krav på mig och han är väldigt bra på hur man som fotbollsspelare ska lära sig att slå av och på. Petter Andersson och Daniel Larsson finns med också. Det är många som bidrar till att det går bra för mig just nu, säger Alexander Jeremejeff.

Allsvenska skytteligaledaren hyllar samarbetet med sina tidigare medspelare i MFF. Nästa motståndare för Häcken? Malmö FF borta nästa söndag.