Malmö FF vinner svenska cupen efter straffar

Malmö FF vann sitt första cupguld sedan 1989.

Nu väntar fest.

– Det får Martin Olsson styra upp. Han är festkommitté, säger högerbacken Felix Beijmo.

Följ ämnen i artikeln

Det var något tillknäppt men Hammarby var närmast att ta ledningen i cupfinalens första halvlek.

Edvin Kurtulus testade Ismael Diawara med ett hårt volleyskott i inledningen av matchen och efter ett bolltapp från Hugo Larsson var Hammarby millimeter ifrån ett friläge. Gustav Ludwigson lyckades dock inte komma rätt i steget när Williot Swedberg serverade honom ett helt öppet läge framför mål.

Nära att avgöra med språngnick

Spelet öppnade inte upp sig särskilt mycket mer i den andra halvleken och två skott från Williot Swedberg såg ut att bli det farligaste som hände.

Innan matchen gick till förlängning hann dock Dennis Hadzikadunic få ett jätteläge att avgöra för Malmö FF. Men mittbackens språngnick gick precis utanför Hammarbys mål.

I förlängningen fortsatte det att hetta till vid Hammarbys mål när målvakten Davor Blazevic tippade ett skott från Veljko Birmancevic i den egna ribban. Men ställningen var 0–0 även när förlängningen avslutades.

Cupmästare efter straffar

Förra säsongen vann Hammarby cupfinalen på straffar och även den här gången skulle titeln delas ut efter elvameterssparkar.

Både Sergio Peña och Nahir Besara missade sin första straff efter fina räddningar av Davor Blazevic och Ismael Diawara. Men därefter gjorde samtliga spelare mål fram till den femte omgången.

Då sköt Astrit Selmani rakt på Diawara och cupguldet gick till Malmö FF – för första gångens sedan 1989

– På sista straffen väntade jag ganska länge, sedan vad det bara att ta den, säger Ismael Diawara efter det säkrade guldet

– Det var fantastiskt. I dag gällde det bara att hålla lugnet och göra sin grej.

”Han är festkommitté”

Högerbacken Felix Beijmo spelade första halvleken för Malmö FF.

– Det betyder jättemycket. Malmö har inte vunnit på jättelänge. Nu tar vi titeln så det snacket kan försvinna, säger han.

– Det är riktigt härligt. Vi ska fira. Vi börjar med middag på hotellet, men det vore roligt att fira med våra supportrar.

Vad gör ni nu?

– Det får Martin Olsson styra upp. Han är festkommitté.

Tränaren Milos Milojevic var nöjd på presskonferensen efter guldet.

– Jätteviktigt, det är titlar man räknar och som betyder något. Så jag är väldigt glad över att vi vann, säger tränaren Milos Milojevic.

– Hur matchen såg ut spelar mindre roll. Hammarby är ett bra lag, de har många bra spelare som de rekryterat.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.