Ekdal till Blågult? ”Jag hade tagit ut honom”

Marcus Danielson slutar i Blågult.

Då vill ha djurgårdarna ha in en ny lagkamrat i landslaget.

– Det är en klasspelare. Hade du frågat mig så hade jag tagit ut honom, säger Isak Hien.

Hållen nolla och ett klassmål värdigt en skyttekung. Hjalmar Ekdal lurade en offsidefälla, sög ner kylig in bollen på bröstet och smällde in 2–0-målet med en vänstervolley.

Ekdal hade helt klart en pangkväll mot Malmö FF.

Efter krossen av de regerande mästarna menade hans lagkamrater att mittbacken borde komma med i landslaget. Särskilt som en annan gammal djurgårdare, Marcus Danielson, öppnat upp en ledig plats efter sitt avsked till Blågult.

”Allsvenskans bästa back”

Under onsdagen tar förbundskapten Janne Andersson ut landslagstruppen till Nations League och Isak Hien håller tummarna för mittbackskollegan.

– Ja, faktiskt. Jag ska inte säga att jag är någon expert och har inte koll på alla som är uttagningsbara. Men efter hans år förra året, allsvenskans bästa back, och man ser ju i dag vilken klasspelare han är. Hade du frågat mig hade jag tagit ut honom, säger Hien.

”Kan garanterat spela i ett landslag”

Joel Asoro, som dundrade in avslutande 4–0 mot MFF, var av samma åsikt.

– Han ska bara fortsätta, Hjalmar. Det är garanterat att han kan spela i ett landslag. Jag är inte Janne men jag hoppas att han kommer med. Det hade inte förvånat mig, jag är glad för Hjalmars fina form, och jag hoppas verkligen.

Huvudpersonens syn på saken?

– Det hade varit en ära såklart. Det är inget jag springer runt och tänker på och blir uppspelt över. Kommer så kommer det, men det är ingen stress.

Har du haft någon kontakt med Janne?

– Nej.

Hjalmar Ekdal i duell med Malmö FF:s Patriot Sejdiu.
Hjalmar Ekdal i duell med Malmö FF:s Patriot Sejdiu.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.