Fifa vägrar skjuta fram matchen efter tragedin

Gerorgiens landslag
Gerorgiens landslag

Flera personer har dött i Georgien till följd av att en byggnad kollapsat.

Georgien vill därför skjuta fram kvällens VM-kvalmatch mot Grekland – men Fifa säger nej.

Utöver Sverige–Kosovo spelar även Georgien–Grekland i samma VM-kvalgrupp i kväll, lördag. Men det georgiska förbundet vill skjuta upp matchen med anledning av den tragedi som inträffade i staden Batumi där matchen spelas.

I går, fredag, kollapsade en sjuvåningsbyggnad i staden och enligt Bloomberg har fem personer avlidit, bland annat två barn. Enligt RT befaras upp till 15 personer vara begravda under rasmassorna.

Trots önskemålet att skjuta fram matchen får Georgiens fotbollsförbund nej från Fifa.

Ingen publik

”Det georgiska fotbollsförbundet uttrycker sin sorg över tragedin i Batumi. Det georgiska fotbollsförbundet har skickat ett brev till Fifa och Uefa, matchens arrangörer, angående att skjuta fram matchen. Men de styrande organisationerna uppfyllde inte vår önskan om att skjuta fram matchen”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

I och med tragedin kommer inga supportrar att närvara på Batumi Stadium i kväll. En tyst minut kommer att hållas inför matchen.

Georgien är sist i Sveriges grupp med en poäng, medan Grekland är trea med sex poäng.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.