”Kanske startar helt egen klubb”

Kulusevski chattade med Sportbladets läsare

Dejan Kulusevski smider planer.

I framtiden öppnar han för att starta en helt egen klubb.

– Den första värvningen blir Joel Asoro, säger han i en livechatt med Sportbladets läsare.

Den 21-årige mittfältaren har blommat ut till en given startspelare i Janne Anderssons landslag, men hemma i Juventus får han sparsamt med speltid.

I somras kom uppgifter om att ”Juve” överväger att sälja honom och Atalanta – som han tidigare tillhört – är intresserat av att köpa tillbaka honom.

Även Tottenham har nämnts som en tänkbar framtida adress.

I en livechatt med Sportbladets läsare under torsdagskvällen fick Kulusevski frågor om sin framtid och alla rykten.

– Det kommer alltid vara rykten när du spelar fotboll. Det är väl bra att fler lag är intresserade, men det är inget jag tänker på. Jag har bara fokus på nästa match, annars njuter man inte, säger han.

”Hade värvat Asoro”

På frågan om han i framtiden kan tänka sig spel i allsvenskan, och om det isåfall är AIK som gäller, kommer 21-åringen med ett … överraskande svar.

– Jag har inget favoritlag, så det kan vara vilket som helst av Stockholmslagen. Eller så kanske jag startar en egen klubb!

Vilka fem spelare hade du värvat då?

– Av de ni känner till så … jag kan säga att den första värvningen hade varit Joel Asoro (nu i Djurgården). Även Junior som spelade i Hammarby förut. Jag hade tagit in alla mina kompisar, kanske varit spelande tränare och bara haft kul, säger Kulusevski.

Passar på frågan

Han säger det givetvis med glimten i ögat; en flytt till allsvenskan är längt bort i tiden. I nuläget vore det nästan lika rimligt med en flytt till PSG eller Real Madrid.

Vilket av de två lagen han skulle välja vill han emellertid inte svara på.

– Tänk om jag svarar Real Madrid nu och i framtiden går jag till PSG, då kan sådana här grejer komma upp senare…

Kulusevskis kontrakt med Juventus sträcker sig till sommaren 2025. ”Juve” har fått en tung start på säsongen och ligger just nu ”bara” sjua i tabellen.

Märks det mycket att Cristiano Ronaldo har lämnat?

– Helt ärligt så märks det inte jättemycket, för man tänker inte på det, man tänker bara på att vi måste vinna matcher, inte på vem som är där och inte är där. Det var jättekul att spela med honom, han är en fantastisk spelare och människa, men nu när han har lämnat så tänker man inte mer på det, säger Dejan Kulusevski.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.