AVSLÖJAR: Hammarby nobbar FCK-bud på 30 miljoner för Amoo

Hammarby värderar Akinkunmi Amoo högt.

Bajen har nobbat ett bud på kring 30 miljoner kronor på 19-åringen från danska storklubben FC Köpenhamn.

Följ ämnen i artikeln

Den hypersnabbe och tekniske nigerianen fick ett stort genombrott i allsvenskan under fjolåret med sina nio mål och fem assist på 29 matcher för Hammarby.

Amoo finns på många utländska klubbars radar och nyligen ville det nigerianska landslaget plocka in yttern i Super Eagles trupp till Afrikanska mästerskapen. Men Nigeria fick nej till den sena truppändringen av det afrikanska fotbollförbundet, CAF.

FCK mycket intresserade

För en vecka sedan skrev danska B.T. om att FC Köpenhamn jagade Hammarbyspelaren vars kontrakt går ut sista december 2023.

Enligt uppgifter som Sportbladet och Ekstrabladet tagit del av är FCK mycket heta på 19-åringen.

Enligt källorna har den danska storklubben lagt ett konkret bud på kring 30 miljoner kronor för Akinkunmi Amoo. Ett bud som Bajen nyligen tackat nej till.

Det är oklart om FCK avser att återkomma med nya bud.

Den danska storklubben värvade i somras kantspelaren Luther Singh (tidigare i Gais) från Sporting Braga, men sydafrikanen har inte övertygat. FCK har nu under januarifönstret försökt värva danska landslagsmannen Andreas Skov Olsen, från Bologna.

Men 22-åringen, också han högerkantsspelare, ser ut att hamna i Club Brugge i en transfer på strax över 60 miljoner kronor.

Akinkunmi Amoo.
Akinkunmi Amoo.

”Behöver inte sälja”

Därav det stora intresset för Amoo från FC Köpenhamn.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger om FCK-uppgifterna:

– Jag vill inte kommentera andra klubbar. Självklart skapar en spelare som Amoo stort intresse. Han gjorde 15 poäng som tonåring i allsvenskan och har en jättepotential.

– Vi är inte heller i behov av att sälja, säger Jansson.

Akinkunmi Amoo har hittills inte funnits med när Hammarby inlett försäsongsträningen eftersom han eventuellt skulle delta i Afrikanska mästerskapen. Under onsdagen landade han efter flygstrul i Stockholm.

– Troligen tränar Amoo med laget i morgon (torsdag), säger Jesper Jansson.

Två nya Bajenlöften hyllas av lyriska lagkamrater: ”Har enorm potential”

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.