Tappade 2–0 – gjorde två (!) självmål på stopptid

Swansea var på väg mot en komfortabel seger hemma mot Millwall.

Då lyckades hemmalaget med konststycket att göra två självmål på stopptid.

– Jag är väldigt arg, säger Swanseas tränare Russell Martin.

The Championship är i full gång och under tisdagskvällen var Swansea på väg att plocka säsongens andra trepoängare. Laget fick en drömstart hemma mot Millwall, då Ryan Manning gjorde mål redan i den första minuten.

När Michael Obafemi sedan skickade in 2–0-målet drygt tio minuter senare var det nog många som räknade med en hemmaseger. Resultatet stod sig också hela vägen in på tilläggstid.

PLUS: Allsvenskan inifrån: Så värvade Hammarby jättetalangen gratis


Men i den 93:e minuten reducerade Millwall, tack vare ett självmål från Ben Cabango. Målet kom till efter ett hårt inspel från högerkanten.

Och i den 95:e minuten var det dags igen. Återigen ett inlägg från Millwalls högerkant, och återigen ett självmål från Swansea. Denna gång var det Nathan Wood som olyckligt nickade in bollen i eget mål.

Millwall firar efter kvitteringsmålet.
Millwall firar efter kvitteringsmålet.

”Det får bara inte hända”

– I 93 minuter var vi det klart bästa laget i matchen. Men jag måste ta ansvar för det här, då jag styr över lagets mentalitet, säger Swanseas tränare Russell Martin enligt BBC.

– Bollen gick ut till inkast och en av våra spelare (som inte var på planen) kastade tillbaka bollen snabbt till Millwall. Jag är väldigt arg över det, och jag har sagt det till honom. Det får bara inte hända. De fick ta sitt inkast snabbt och vi släppte in ett mål efter det.

Matchen slutade alltså 2–2, och båda lagen fick till sist dela på poängen. I samma serie gjorde svensken Ken Sema mål för sitt Watford, när de spelade 1–1 borta mot Birmingham.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.