Officiellt: Chilufya lämnar Djurgården

Kunde hamnat i Brentford, enligt Bosse Andersson

Publicerad 2022-01-30

Tiden i Djurgården är över.

Edward Chilufya är överens med Midtjylland och lämnar Stockholm för spel i Danmark.

– Jag kommer aldrig att glömma Djurgården, det är som en familj för mig, säger Edward Chilufya till klubbens hemsida.

Följ ämnen

Klart, officiellt, presenterat.

Edward Chilufya lämnar Djurgården och fortsätter karriären i danska Midtjylland efter en tids förhandlingar.

Sportchef Bosse Andersson berättar för klubbens hemsida att destinationen däremot kunde blivit en annan.

– Vi hade en tidig diskussion med Brentford i Premier League där vi skulle inleda förhandlingar och vi hade även intresse på andra håll. Nu är det ju så att Brentford och Midtjylland har samma ägare och då bestämde de att Edward skulle förhandlas från Midtjylland. Det var kanske inte riktigt vad vi hade tänkt oss och det har pågått i ungefär tre veckor där vi också har haft bättre alternativ för oss med högre summor, säger Andersson och fortsätter:

– Men efter en lång dialog med Midtjylland och framför allt Edward Chilufya så ville han ta ett mindre steg och det blev till Danmark. Det kanske förvånar en del men hursomhelst blir det en övergång. Det var väl en transfersumma som vi tyckte var lite lägre än vad vi förväntade oss, men däremot så har vi många bra saker som kan hända om det går bra för Edward och Midtjylland. Presterar han väl på planen ger det mer än vad vi har på bordet idag.

”Djurgården är som en familj för mig”

Edward Chilufya själv har bara gott att säga om sin tid i Stockholm:

– Det känns sorgligt att lämna. Jag har varit här i fyra år och när jag kom hit var det första gången jag spelade i Europa. Jag kommer aldrig att glömma Djurgården, det är som en familj för mig, säger han och utvecklar:

– Jag kommer att sakna alla i laget och stämningen på matcherna. Jag känner i mitt hjärta att Djurgården är en del av min familj och jag kommer att sakna staden, speciellt på sommaren.