Kurtulus: ”Jag har fått mycket hat”

Edvin Kurtulus valde bort Kosovo för landslagsspel med Sverige.

Ett beslut som har rört upp känslorna i Kosovo.

– Jag trodde inte att det skulle vara så här, säger han.


PLUS: Stjärnan högt upp på Malmö FF:s önskelista


Den stora snackisen kring det svenska landslaget de senaste dagarna har varit om Edvin Kurtulus skulle spela för Sverige eller Kosovo.

Till slut föll valet på Sverige och när Victor Nilsson Lindelöf på måndagen lämnade återbud så kallades Hammarbyspelaren in till blågult.

I dag anslöt han till truppen inför Nations League.

– Allt har gått så fort vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag har lyssnat på mitt hjärta. Jag var tvungen att ta ett beslut snabbt och jag hann prata lite med familj och min flickvän och min familj har stöttat mig i mitt beslut, säger han.

Vad har familjen tyckt?

– De har stöttat mig vilket val jag än tar. Vi har rötterna därifrån så hade jag valt det så hade de stöttat mig och de stöttar mig när jag valde Sverige.

Fått mycket hat

Han berättar också att han fått mycket hat efter beslutet.

– Där nerifrån har jag fått mycket hat. Men det är ingenting jag fokuserar på, jag fokuserar på kärleken jag har fått härifrån. Jag har försökt stänga av det, säger Kurtulus som inte vill säga vad som skrivits.

– Det är inte lämpliga saker att ta upp.

Var du beredd på att det skulle komma?

– Jag trodde inte att det skulle bli så här, men eftersom listan kom ut där borta blev det ännu värre. Men jag står här nu och det är inget jag tänker på.

Kurtulus hoppas nu få speltid under de fyra Nations League-matcherna som väntar.

– Jag är här för att visa mig själv och ta en startplats, det är det jag vill. Hur lång tid det tar vet jag inte, det enda jag kan göra är att visa mig 200 procent på träningarna.

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.