Avslöjar: Så mycket kan Blåvitt få för talangen

Oscar Vilhelmsson ser ut att vara förlorad för IFK Göteborg.

Enligt Sportbladets uppgifter är han på plats hos Slavia Prag i Tjeckien.

Blåvitt förväntas få närmare 20 miljoner kronor totalt för 18-åringen om alla bitar faller på plats.

Oscar Vilhelmsson slog igenom förra säsongen för IFK Göteborg när han bara 17 år gammal gjorde två mål på 14 allsvenska matcher.

Den här våren har det blivit ytterligare två mål och nu ser talangen ut att vara förlorad för klubben. Han har ryktats bort en längre tid och nu ser en flytt ut att vara nära.

Discovery Plus var först med att rapportera att anfallaren ska vara på plats i Tjeckien där han ska genomgå läkarundersökningen och slutföra övergången med Slavia Prag, något som även Sportbladet har uppgifter på.

Sportbladet kan också avslöja att Blåvitt kan få närmare 20 miljoner kronor för anfallaren vid en en transfer.

Den tjeckiska tabelltvåan har god erfarenhet av den skandinaviska marknaden.

I klubben finns redan svenske U21-landslagsmannen och den tidigare Häckenmittbacken Aiham Ousou och två danska spelare.

En av danskarna, högerbacken Alexander Bah, blev under tisdagen klar för en flytt från Slavia Prag till Benfica för närmare 80 miljoner kronor.

Bah värvades från Sönderjyske för ungefär samma summa som Slavia är redo att lägga för Vilhelmsson, närmare 20 miljoner kronor, i januari 2021.

Den tjeckiska storklubben som har anfallare med kortare tid kvar på kontrakten hoppas på en liknande utveckling för Vilhelmsson.

Enligt Sportbladets uppgifter finns dock även andra föreningar med i bakgrunden, bland annat en klubb från Holland, om inte alla förhandlingar skulle falla på plats.

Oscar Vilhelmsson.
Oscar Vilhelmsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.