Lustig om Haaland: ”Inte ofta man säger vad som sagts på planen”

Superstjärnan Erling Haaland anklagade Alexander Milosevic för att ha kallat honom ”hora” på planen.

Mikael Lustig försvarar delvis sin lagkamrat i AIK.

– Det är inte ofta man går ut och säger vad som sagts på planen.

Följ ämnen i artikeln

Ordväxlingen mellan den norske stjärnanfallaren och den svenske mittbacken syntes tydligt i TV-sändningen av Nations League-mötet mellan Sverige och Norge på Friends i söndags.

Men det var först efter matchen och den norska 2–1-segern som det kom fram vad Haaland hävdar att Milosevic sa.

Ovanligt av Haaland

– Först kallade han mig för hora, det kan jag lugnt säga att jag inte är. Sedan sa han att han skulle knäcka fötterna på mig och en minut senare gjorde jag mål. Det var fint, sa tvåmålsskytten Haaland till norska TV2.

När AIK återsamlades under tisdagen efter ledighet gav tidigare landslagsbacken och Milosevics lagkamrat Mikael Lustig sin syn på debatten och rubrikerna som blivit efteråt.

– Det är något som har blossat upp. Haaland går ut och säger vad man har sagt på fotbollsplanen och det är inte ofta man gör det. Men jag tror inte han (Milosevic) försöker söka någon konflikt, säger Lustig.

– Det var något han sa i en mening och det är klart att media är sugna på den. Men det är en höna av en fjäder. Det är inget som man funderar på.

Är det lite tabubelagt? Man håller det som sker på planen, på planen?

– Ja, det beror på. Handlar det om rasism och sådant så hoppas jag verkligen folk är villiga att säga ifrån. Men svordomar och dylikt har väl alltid funnits, säger Lustig till Sportbladet.

95 procent säger saker

– Sedan säger man saker under match som man inte är så stolt över. Men i stridens hetta, man kanske får en smäll, så är det sånt som händer.

– Det sägs sådana saker på en fotbollsplan oavsett om det är division sex eller Champions League. Det har det alltid gjort och det kommer det alltid att göra. 

– Dom som säger det är inte stolta över det just då och efteråt men det är det som sker, säger Mikael Lustig.

Är det positivt att det här blir belyst så att de här sakerna försvinner...?

– Det kan så klart komma positiva saker ur det här. Jag köper att det lyfts, men det kommer inte försvinna helt, säger Lustig.

– Sätter man en mikrofon på 20 av 22 spelare så kommer det att bli rubriker. Det är olyckligt att det är Milo som åker på den. 95 procent av spelarna säger saker som man inte vill ska stå i tidningen. 

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.