Jannes nya dubbelsmäll: stjärnorna stängs av

Uppdaterad 2022-06-07 | Publicerad 2022-06-06

Sargad trupp och förlust mot Norge.

Här är Janne Anderssons nästa smäll:

Både Dejan Kulusevski och Emil Krafth är avstängda mot Serbien.

Återbud, skador, sjukdomar, sviktande fysisk form, bristande speltid i klubblaget...

Det är en sargad trupp som Janne Andersson har att hantera samtidigt som landslaget ska spela fyra matcher på elva dagar.

– Vi har en problematik utifrån speltid och fysisk form. Så är det bara, som Andersson sammanfattade i TV6 efter förlusten mot Norge.

Hyllar Cajuste

Han tvingades byta ut både Emil Forsberg och Alexander Isak redan efter en dryg timme. Forsberg hade spelat 90 minuter i torsdags mot Slovenien och Isak 80.

– Emil var jättetrött. Vi pratade om att byta honom redan i halvtid. Han har inte spelat 90 minuter med några dagars mellanrum på evigheter. ”Alex” hade en liten känning.

Jens Cajuste startade sin första tävlingslandskamp och var kanske Sveriges bäste utespelare mot Norge. Men han byttes också ut.

– Det finns en enorm potential i Jens. Han var fantastisk i den rollen. Men han har spelat 13 minuter eller något sådant på tre månader, säger Janne Andersson i TV6.

”Alla bytena fullständigt logiska”

Han måste hushålla med krafterna.

– Vi har två matcher till nu inom en vecka. Vi kunde ”dödat” några av spelarna om de hade varit kvar på planen.

Därför byttes flera av de bästa offensiva spelarna ut mot Norge.

– Alla bytena i dag är fullständigt och totalt logiska utifrån vilken bakgrund de hade när de kom in den här samlingen, säger Andersson.

Men som om inte det var nog så tvingas förbundskaptenen nu ta hänsyn till ytterligare en parameter: avstängningar.

Både Dejan Kulusevski och Emil Krafth fick sitt andra gula kort på två matcher och är därmed avstängda mot Serbien hemma på torsdag.

Kallas in

Daniel Sundgren (Aris) och Christoffer “Totte” Nyman (IFK Norrköping) kallas in som ersättare. Duon ansluter till truppen i morgon tisdag.

Sverige-Serbien i Nations League spelas torsdag 9 juni kl 20.45. Matchen sänds i TV6 och VIaplay.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.