AIK:s tunga derby: ”Går inte att förklara”

SOLNA/STOCKHOLM. Det fanns inte ord för att beskriva besvikelsen efter derbyförlusten.

Jenny Danielssons AIK ligger sist i damallsvenskan med tre poäng.

– Jag måste pausa hela tiden. Jag vill typ börja gråta, säger Danielsson.

Följ ämnen i artikeln

AIK hade ett spelövertag i den första halvleken i derbyt mot Djurgården.

Men efter misstag i defensiven och missade chanser framåt för AIK drog motståndarna det längsta strået i Stockholmsderbyt och vann med 4–2.

Efter matchen var AIK:s Jenny Danielsson bedrövad.

– Det finns inte ord. Trött. Frustrerad. Jag vet inte. Förlåt, jag vet inte, säger Danielsson.

Vad är det som gör dig frustrerad?

– Jag kände att första halvlek ändå var bra och vi var med i spelet men när vi gör misstag blir vi straffade direkt och vi måste jaga igen. Sedan får vi fan inte in bolljäveln även om den typ är inne. Alltså… med fem spelare inne i målet… Jag fattar inte, det är sån otur. Det går inte ens att förklara.

”Vill typ börja gråta”

Jenny Danielsson själv var oturlig när hon tog med handen och orsakade en straff.

– Vi måste kanske inte ens analysera så mycket. Kanske bara tänka att fotboll är kul, för det är ju det. Men just nu känns det lite tufft, säger hon.

Hur mycket känslor är det just nu?

– Mycket. Det är därför jag måste pausa hela tiden. Jag vill typ börja gråta. Men… man måste bara komma tillbaka snabbt som fan. Det finns inte så mycket att säga.

Extra tungt för AIK var att lagkaptenen Hannah Davison tvingades lämna Skytteholm på kryckor efter att ha trampat snett.

– Jag vet inte om min fot fastnade i gräset eller om jag landade konstigt. Det var ingen kontakt, säger Davison.

Hur känns det nu?

– Ont, men jag tror faktiskt att det är en bra grej. Skador som läker snabbt brukar göra ont i början. Lite is och vila den nu. Vi tar det dag för dag.

AIK sist i damallsvenskan

Kaptenen ska undersökas men hoppas vara tillbaka redan när AIK möter Eskilstuna United på bortaplan på torsdag.

– Vändningen måste komma direkt på torsdag. Det finns inte mer tid att slösa bort, det måste ske oavsett om någon är borta eller skadad eller mår dåligt eller har lite ont, säger Jenny Danielsson.

Hon säger att det inte bara är fotbollsgudarna som varit emot AIK i den säsongsinledning som bara gett tre poäng på sju matcher.

– Alla gudarna. Det finns så många olika, de är alla emot oss. Vi måste bara vända det och sluta bry oss om allt som händer runt omkring, och alla andra resultat.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.