Guidetti debuterade – då vann AIK igen

Publicerad 2022-07-17

John Guidetti har debuterat för AIK.

Det blev 65 minuters spel i 1–0- segern mot Kalmar FF.

– Det var otroligt känslosamt och jag fick hålla tillbaka tårarna, säger han.

Följ ämnen

Han presenterades för 1,5 månad sedan och efter ha spelat några träningsmatcher var det i dag till slut dags för John Guidetti att tävlingsdebutera för AIK hemma mot Kalmar FF.

AIK som inte vunnit sedan innan sommaruppehållet gjorde matchens enda mål när Mikael Lustig, som inte hade gjort mål i allsvenskan sedan hösten 2020, placerade in 1–0 efter 40 minuter.

John Guidett i matchen mot Kalmar FF.

Han firade med att att hålla upp tre fingrar på vardera hand som en hyllning till sin fru.

– Frugan fyller 33 år i dag så det var till henne. Det var skönt, det viktigaste var att ta tre poäng, säger han.

Guidetti hade svårt att komma till något riktigt het läge byttes ut efter 65 minuters spel och fick stående ovationer av publiken. Efteråt var han känslosam.

– Det var otroligt känslosamt, en surrealistisk känsla. Man fick hålla tillbaka tårarna när man gick ut där och det har varit en otrolig anspänning som jag inte trodde själv. Till och med min fru har varit skitnervös. Det är en otrolig känsla att spela här framför den här hemmapubliken och nära och kära. Det var en unik situation, säger Guidetti till Sportbladet.

”Sjuk känsla”

Varför betyder det så mycket?

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, den kärleken man får. Det kändes som att det måste bli tre poäng i dag annars hade det varit jobbigt. Det blev det. Det tackar vi gudarna och Micke min broder för, säger han.

Har du haft svårt att sova?

– Det har varit svår att sova, svårt att äta. U21-finalen är senast jag kände så här. Sjuk känsla.

Han var hyfsat nöjd över sin debut rent spelmässigt.

– Helt okej. Jag är med och skapar och trycker ner dem. Jag kan inte minnas så många bolltapp jag själv har, sedan kan det självklart bli bättre. Men jag är med och sätter upp andra i lite smålägen. Det här kommer förhoppningsvis vara den sämsta matchen jag spelar. Det kommer bara bli bättre.

”Nu är det värsta gjort”

Efter matchen hyllades Guidetti ordentligt av hemmafansen.

– Jag kan inte tacka dem nog. Det är enorm kärlek och det var därför jag ville flytta hem. Det är allt och lite till. Det var bara jag som skulle betala tillbaka med ett mål, men vänsterskottet blev blockat där. Men det är många fina minnen vi kommer dela här i framtiden. Jag ska göra mitt absolut yttersta för att fansen ska få allt de förtjänar.

– Nu är det värsta gjort. Pressen är borta och nu är det bara att gå ut och njuta. Man spelar för klubbemblemet på framsidan och inte namnen på ryggen, därför går jag härifrån som en lycklig man.

Mikael Lustig hyllade sin nya lagkamrat efter segern:

– Han har varit otroligt fin, det tar väl ett tag innan han kommer in till matchformen och han får inte så mycket att jobba med i dag men det är skönt att ha en sådan spelare där framme. Han är en lagspelare och kommer in med energi, säger han.