Asllani: ”Vi är ett lag för medalj inför varje mästerskap”

SENEC. Sverige kliver in i VM-kvalet som storfavoriter att vinna grupp A.

Då menar Kosovare Asllani, 32, att det svenska landslaget måste bli bättre på att äga favoritskapet.

– Vi måste kasta bort underdogsstämpeln, säger mittfältsstjärnan.

Det har gått en dryg månad sen gulddrömmarna krossades i Yokohama. Framgångarna i OS gjorde dock att Sverige klättrade på världsrankingen, till en historisk andra plats.

– Vi vill fortsätta vara absolut bäst i världen. Vi visade det under OS men vi vill fortsätta vara i toppen så att det inte blir en engångsföreteelse. Jag hoppas att vi kan göra det även fast vi möter nu ett Slovakien på en helt annan plats än OS, säger lagkapten Caroline Seger.

Drömmer om guld

Slovakien borta är det första hindret på vägen mot VM i Australien/Nya Zeeland 2023 och är det något som de svenska spelarna vill efter sommarens framgångar så är det att ta sig till en ny final. Med medaljer i guld som belöning.

– Ja, men det är drömmen. Det är målet. Vi i Sverige måste bli bättre på att äga favoritskapet. Vi har alltid sett oss själva som underdogs, säger Kosovare Asllani som mästerskapsdebuterade redan 2009.

”Det är oss andra vill slå”

Nästa sommar väntar ett EM i England, som Sverige redan kvalat in till. Efter det är det VM 2023 följt av OS i Paris 2024.

– Med tanke på den fotbollen som vi har visat både 2019 och nu i OS så är vi på god väg att göra någonting väldigt stort. Jag ser inga hinder att vi inte skulle kunna fortsätta på den här vägen, men det kommer kräva lika om inte mer hårt arbete, säger Caroline Seger.

Real Madrid-stjärnan Kosovare Asllani menar att det inte räcker att de jobbar hårt på planen. Det handlar även om en inställning som måste förändras.

– Att vi tror och blir förvånade varje gång vi går långt. Det är slut på det. Vi är i toppen. Vi är ett lag för medalj inför varje mästerskap och det är oss andra landslag vill slå, säger 32-åringen och fortsätter:

– Vi måste kasta bort den underdogsstämpeln och gå in i matcher och äga favoritskapet.

Caroline Seger och Kosovare Asllani inför VM-kvalmatchen mot Slovakien.
Caroline Seger och Kosovare Asllani inför VM-kvalmatchen mot Slovakien.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.