MFF: ”Förhandlingarna pågår kring Colak”

Antonio Colak finns inte med när Malmö FF startar upp och ett bud på 15 miljoner kronor uppges ha nobbats av Paok.

Men mästarna har inte gett upp stjärnanfallaren.

– Det är en förhandlingssituation, säger sportchefen Andreas Georgson.

Under söndagen uppgav Giannis Chorianopoulos, reporter på grekiska Sportime, att ett bud från Malmö FF på motsvarande 15,4 miljoner kronor för Antonio Colak nobbats av Paok.

Den kroatiske anfallaren, som svarade för 14 mål och fyra assist för MFF under guldåret 2021 i allsvenskan, har återvänt till sin grekiska klubb och kommer inte finnas med när Malmö FF kör igång med träningen på onsdag.

Kommenterar Colaks situation

Nu säger sportchefen Andreas Georgson under måndagsmorgonen om uppgifterna om det nobbade budet och situationen kring Colak:

– Uppgifterna vill jag inte kommentera. Det är en förhandlingssituation.

Ni hoppas kunna lösa Colak?

– Absolut, säger Georgson.

Hur länge kan ni hålla diskussionerna med Paok om Colak öppna?

– Vi har kvalitativa spelare i den positionen. Vi har väldigt bra forwards i truppen, vi sitter inte i sjön. Varken i förhandlingen om Colak eller om det är en annan spelare vi ska rekrytera. Vi sitter lite lugnt.

– Colak har varit en viktig del i vår trupp. Vi trivs med honom och han med oss. Parallellt måste vi titta på hur marknaden ser ut på andra forwards. Det finns olika scenarior.

Men det är en pågående förhandling med PAOK?

– Inga dörrar är stängda, säger Georgson.

MFF:s nye sportchef är inte lika förhoppningsfull kring Bonke Innocent vars kontrakt gick ut vid årsskiftet.

– Bonke tackade nej till kontraktserbjudandet han fick i höstas. Han har gått vidare och undersöker sina möjligheter. Där står vi nu. Han kommer inte vara med på onsdag och just nu räknar vi inte med honom i truppen.

Räknar inte med Innocent

– Sedan är den här världen som den är och konstigare saker har hänt, men just nu räknar vi inte med honom, säger Georgsson.

Målvakten Ismael Diawara, som spelar Afrikanska mästerskapen med Mali, och Sergio Pena, landslagsuppdrag med Peru, kommer inte heller finnas med när MFF återstartar onsdag.

På plats ska däremot Romain Gall, 26, vara då. Mittfältaren har inte spelat en match för MFF sedan november 2019 och har i perioder varit utlånad till Stabaek och Örebro, men fick under Jon Dahl Tomasson ingen speltid alls i MFF.

– Han är en truppmedlem precis som alla andra och ska få en chans att visa det. Sedan kan man alltid fundera kring varje spelare vad som är bästa lösningen för framtiden. Men i grunden ska han få vara med som alla andra, säger Georgson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.