”Kommer till sin nya klubb i nästa vecka”

Uppgifter: Möte på torsdag

Foto: TT
FOTBOLL

Såpoperan med Diego Costa närmar sig sitt slut.

Det konstaterar spanska Cadena Ser som uppger att anfallaren kommer lämna Chelsea för Atlético Madrid nästa vecka.

Diego Costa har strejkat sedan han innan sommaren via sms blev informerad av Chelseas tränare Antonio Conte att hans tjänster inte längre behövs i London-klubben. 28-åringen har själv varit inställd på en övergång till sin gamla klubb Atlético Madrid men klubbarna har inte kunnat enas om övergångssumman.

Nu ser dock en lösning ut att vara nära.

Lämnar Brasilien

Enligt Cadena Ser kommer Diego Costa lämna Brasilien, där han hållit sig gömd sedan säsongsstarten trots upprepade uppmaningar och böter från Chelseas ledning för att försöka få anfallaren att återvända till klubben, för att på torsdag träffa den engelska klubbledningen. Planen är att parterna då ska formulera en offentlig ursäkt från Diego Costa till klubben och att 28-åringen sedan ska träna med sina gamla lagkamrater i en vecka.

Betalar 470 miljoner

I mitten av nästa säsong kommer Diego Costa sedan flyga vidare till Madrid och återförenas med sina nygamla lagkamrater i Atlético. Den spanska klubben påstås betala motsvarande knappt 500 miljoner kronor för anfallarens tjänster.

50 miljoner kronor av övergångssumman är en extra bonus till Chelsea för att Atlético ska kunna få loss Diego Costa redan nu – trots att 28-åringen inte kommer kunna spela för klubben innan transferfönstret öppnar i januari.

ARTIKELN HANDLAR OM