Häcken räknar med 40 miljoner minus

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Coronapandemin har satt fotbollen på paus.

Nu meddelar regerande cupmästaren BK Häcken att de beräknas göra ett minusresultat på minst 40 miljoner kronor det här året.

– Vi kommer inte att gå omkull men vi har högre ambitioner än så, säger klubbchefen Marus Jodin.

Häcken har redan drabbats hårt till följd av coronapandemin, vilket Sportbladet tidigare skrivit om.

Förutom osäkerheten kring den uppskjutna ligan och cupen och publik- och sponsorintäkter slår inställda Gothia Cup hårt mot Häcken som bara där förlorar runt 100 miljoner kronor i inkomster.

Häcken hade inför säsongen budgeterat för ett minusresultat på 10 miljoner kronor, men i en ny resultatprognos meddelar klubben att de beräknas gå ytterligare 30 miljoner minus.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Risk att det inte stannar där”

– Vi har en resultatprognos på minus 40 miljoner kronor och samtidigt vet vi att det finns en risk för att det inte stannar där, beroende av hur utvecklingen blir i år, säger klubbchefen Marcus Jodin till klubbens hemsida.

Häcken, som vann svenska cupen i fjol, har fått ett åtgärdspaket godkänt av styrelsen som bland annat handlar om kostnadsbesparingar i form av permitteringar av personal, inköpsstopp och lönesänkningar.

Vill fortsatt vara toppklubb

– Vi gick in i krisen med en god ekonomi men jag tror att alla förstår hur ett minusresultat i den här storleken slår mot vår verksamhet. Nu gör vi allt vi kan för att minska underskottet, säger Jodin.

– Vi kommer inte att gå omkull men vi har högre ambitioner än så – vi vill även fortsatt vara en välskött toppklubb i svensk fotboll som arrangerar evenemang i världsklass.

Publicerad:

LÄS VIDARE