Klart: Serie A startar 20 juni

Fotbollsliga efter fotbollsliga får grönt ljus.

Nu står det klart att Serie A drar igång 20 juni.

Det är ännu oklart om Zlatan Ibrahimovic, vars kontrakt går ut 30 juni, spelar klart säsongen i Milan.

Beskedet att den italienska fotbollen drar gång igen kommer efter ett möte mellan bland annat idrottsministern Vincenzo Spadafora och italienska fotbollsförbundets ordförande Gabriele Gravina.

– Italien är på väg tillbaka på fötter igen och då är det är rätt att fotbollen startar igen. Vi har hela tiden sagt att fotbollen kommer att starta igen när vi kan garantera säkerheten och nu är protokollen godkända, säger Spadafora enligt Gazzetta dello Sport.

Det italienska fotbollsförbundet har tagit fram alternativa planer för om ligan skulle behöva avbrytas på nytt på grund av förändrad smittspridning i landet.

Plan B blir i så fall att använda sig av playoff-spel medan plan C är att använda sig av tabellen för att fastställa resultat.

Ambitionen är att semifinalreturerna i Coppa Italia, Napoli-Inter och Juventus-Milan, och finalen kommer att spelas mellan 13 och 20 juni.

Efter 38 omgångar leder Juventus ligan på 63 poäng och Lazio är tvåa på 62.

Tidigare under dagen kom beskedet att Premier League startar 17 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.