AIK tappade poäng mot Elfsborg

BORÅS/STOCKHOLM. Guldjagande AIK tappade tunga poäng mot Elfsborg.

Efteråt rasade spelarna för en utebliven straff.

– Det kändes som att det var en solklar straff, säger Anton Salétros efter 1–1.

Det pågår en brinnande guldstrid i allsvenskan. Poängtappet (1–1) borta mot Elfsborg var således av det tyngre slaget för AIK i dag.

Efteråt vädrade bortaspelarna sin frustration. De ansåg sig vara snuvade på en straff i slutminuterna, då Anton Salétros revs ner av Simon Strand i offensivt straffområde, och lät huvuddomaren Mohammed Al-Hakim höra det.

”Känns solklar”

Salétros tycker domslutet kändes uppenbart felaktigt. AIK-spelaren resonerade om det efter matchen på ett lugnt sätt och konstaterade att hans klara och spontana uppfattning på planen var att det borde blivit straff.

– Jag tyckte det kändes som att det var en solklar straff. Sen har jag inte sett några bilder. Men jag försökte inte förstärka eller filma, men det känns som en solklar straff.

När Sportbladet visar en stillbild för AIK-spelaren på vilken det ser ut att Simon Strand drar honom i byxan så svarar han:

– Ja, han hindrar mig från att komma fram när han drar mig i byxorna. När man ser den bilden är det en byxdragning och det brukar resultera i straff.

Norling: ”Var det straff eller?”

Tränaren Rikard Norling, som drog bort sina spelare från domaren efter matchen, är inte lika säker. Han kommenterar straffsituationen:

– Det var en situation där va? Var det straff eller? Jag tänker inte svara på det. Tog han i byxorna, var det det han gjorde? Det är möjligt att det var straff.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin ville heller kommentera situationen och båda tränarna var överens om att det inte är konstruktivt att recensera domarens insats.

Flera spelare i AIK menar dock på att kritiken som kom efter straffsituationen mot IFK Göteborg i onsdags missgynnar dem.

– Hur djupt ska vi gå in på det? Det har stått mycket om straffar för oss den senaste tiden. Jag har inte sett situationen igen, på planen känns den väldigt tydlig, säger Sebastian Larsson.

Tror du att det hänger ihop med diskussionen efter Göteborgs-matchen?

– Jo, verkligen. Absolut. Men det får vi acceptera. Det frustrerande i det är att om vi säger att folk har varit tveksamma tidigare, dock är inte jag av den åsikten att de varit så horribla som folk skrivit om, så är det inte bättre att göra ett fel till.

Anton Salétros:

– Jag vet inte hur mycket domarteamen, läser tidningarna, men det antar jag att de gör så de gör som alla andra människor. Så det kanske påverkar. Jag hoppas inte det är så men idag kändes det som att det krävdes något extra för att vi skulle få straff.

Resultatet betyder att AIK riskerar att hamna hela sex poäng efter Djurgården, som spelar borta mot Östersund i morgon.

Var det guldtåget som gick där?

– Vi behöver ta trepoängare, när vi inte gör det är frågan berättigad, säger Norling.

Sportbladet har varit i kontakt med Mohammed Al-Hakim, som avböjer att kommentera.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.