Hallå där...

avMakoto Asahara

Publicerad:

...Sportbladets fotbollsexpert Kalle Karlsson. Du och jag ska ju kommentera finalen i klubblags-VM mellan Liverpool och Flamengo i morgon för alla Sportbladets pluskunder! Vad kan vi vänta oss för match?

– Vi kan vänta oss ett Liverpool som är heltaggat, för det här en titel de aldrig vunnit. De är jättesugna på att ta den första gången. Det borde betyda att de sätter in en stöt tidigt. De ser nog helst att de avgör tidigt och kan surfa hem sen. Samtidigt är det ett lag de inte möter annars och de vet inte riktigt vad som väntar. Det är en lite annan fotbollskultur i Sydamerika så det ska bli Intressant.

Liverpool tog ju sig hit genom en mindre glamorös semifinalseger mot Monterrey med roterat lag. Visst kan vi väl förvänta oss en hel del ändringar i laget till finalen?

– Ja, det skulle förvåna mig om de inte ställer ut något som liknar den bästa elvan i final.

Bland annat kan en Virgil Van Dijk (sjuk senast) vara tillbaka. Hur mycket skulle det betyda för Liverpool?

– Massor med tanke på att Jordan Henderson som egentligen är mittfältare spelade senast i mittförsvaret och var lite halvskakig. Det är en enorm skillnad. Betyder extra mycket nu när de har mittbacksproblem.

Vad vet vi om motståndet då?

– Väldigt lite. Ska sätta mig och läsa på lite inför matchen. Följer ärligt talat inte sydamerikansk fotboll nuförtiden. Det blir att sätta sig och kolla.

De har ju en viss Gabriel Barbosa, mer känd under smeknamnet ”Gabigol”, på topp. Det är ju ett namn man minns?

– Ja, verkligen. Men framförallt är det en massa historia i den klubben. Hyfsade spelare som varit där tidigare.

Vad blir nyckeln för Liverpool?

– Blir egentligen att tryggt försvarsspel så de får ställa om lite på Flamengo. Då tror jag de blir omöjliga att hantera, precis som i Premier League under hösten. Bollvinster på rätt ställen.

Vad blir nyckeln för kommentatorsduon?

– För min del som dragit en visdomstand blir det att kurera munnen och proppa i mig lite värktabletter, så jag över huvudtaget kan surra.

Till sist. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Tandläkaren varnade för att sviterna efter ingreppet kunde påverka andra tänder i flera månader. Jag hoppas att jag slipper det!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM