Officiellt: Dejan Kulusevski klar för Juventus

MILANO/STOCKHOLM. Nu är det officiellt: Dejan Kulusevski, 19, är klar för Juventus.

Svensken ansluter dock inte till sin nya klubb förrän i sommar.

– Juventus ville ha honom nu, men Parma ville inte släppa honom, säger hans agent Stefano Sem till Sportbladet.

Tidigare under torsdagen bekräftade Juventus att Dejan Kulusevski var på plats för att läkarundersökas inför sin övergång från Atalanta.

Nu är värvningen bekräftad.

Den svenske 19-åringen köps loss av Juventus för 365 miljoner kronor plus prestationsbaserade bonusar på upp till ytterligare 95 miljoner kronor, skriver klubben.

”Behövde inte ens tänka efter”

Kulusevski har skrivit på ett femårskontrakt som sträcker sig till sommaren 2024 med den italienska storklubben.

– Året kunde inte ha börjat bättre för mig. Det är en stor dag för mig, min familj och mina vänner. Alla som börjar spela fotboll vill spela för Juventus – jag behövde inte ens tänka efter, säger Kulusevski till klubbens hemsida.

– Sarri gjorde ett bra jobb i Napoli och Chelsea. Jag har studerat hans taktik och gillar den snabba bollförflyttningen med få toucher. Jag vill utvecklas och tror att han kan hjälpa mig, fortsätter han.

Beskedet kommer samma dag som Zlatan Ibrahimovic skrivit på för AC Milan.

– Zlatan och Dejan... En stor dag för Sverige, säger Kulusevskis agent Stefano Sem till Sportbladet.

Fostrad i BP

Stockholmsfödde Dejan Kulusevski har fostrats i BP och gick som ungdomsproffs till Atalanta 2016 och hann med tre Serie A-matcher för klubben 2019.

En del av övergångssumman kommer att tillfalla Brommapojkarna. Enligt Sportbladets uppgifter ska BP, som i höstas åkte ur superettan ner i division ett, ha omkring 10 procent i vidareförsäljningsklausul.

Under hösten har han varit utlånad till Parma, där hans stora genombrott har kommit. Under säsongen har det hittills blivit fyra mål på 17 framträdanden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.