Priset för att flytta EM: 3,25 miljarder

Att flytta EM till nästa sommar skulle innebära stora kostnader.

Närmare bestämt 3,25 miljarder kronor, enligt ansedda The Athletic.

En summa klubbarna i så fall tvingas betala.

Nu på tisdagen håller Uefa sitt krismöte där samtliga 55 medlemsnationer ska delta via länk. Financial Times har uppgett att det redan är klart att mästerskapet kommer skjutas fram – frågan är bara till när.

Ett alternativ som lyfts fram är att spela EM nu i vinter, ett annat alternativ som diskuterats är att flytta mästerskapet till nästa sommar.

Enorm kostnad

Det senare alternativt skulle innebära kostnader på 275 miljoner pund – motsvarande 3,25 miljarder kronor, uppger nu The Athletic. Det är vad Uefa väntas kräva i kompensation av klubbarna för att gå med på förslaget.

”Vill spela färdigt ligorna”

Att klubbarna vill skjuta på mästerskapet ett helt år beror, enligt The Athletic, på att de är extremt angelägna om att spela färdigt pågående säsonger och kora mästare samt lösa upp- och nedflyttning. Detta eftersom det helt enkelt inte finns något prejudikat på hur en stoppad säsong ska lösas rent juridiskt.

PODD Så jobbar Aftonbladet med coronaviruset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Aftonbladet arbetar kring rapporteringen av coronaviruset och den globala krisen. Gäst är Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN