Premier League

”De ville undersöka om jag var galen”

Danny Rose om klubbens reaktion: Jag är fortfarande förbannad

Av: 

Patrik Brenning

Foto: Frank Augstein / TT

FOTBOLL

Danny Rose var öppen med sina mentala prövningar efter en tung skada och den tragiska bortgången av en nära familjemedlem.

Men ärligheten kan ha kostat 28-åringen en karriärsmöjlighet.

– Det var en klubb som ville undersöka så att jag inte var galen. Jag är fortfarande förbannad över det, säger Rose enligt Independent.

Inför VM i Ryssland förra sommaren berättade Danny Rose om hur han under säsongen i klubblaget Tottenham kämpat med en depression. Den svåra knäskada den engelske landslagsmannen ådrog sig i januari 2017 satte igång en ond spiral som sedan försvårades av flera tragiska händelser i Rose privatliv.

”Har en lång väg att vandra”

En nära släkting tog sitt liv, Rose mamma blev utsatt för ett rasistiskt påhopp och fotbollsstjärnans bror blev nästan skjuten i huvudet i sitt hem.

– Det är ingen hemlighet att jag haft en prövande tid i Tottenham den här säsongen och allt ledde till att jag träffade en psykolog som diagnostiserade mig med en depression, sa Rose till BBC i juni 2018.

Under samma period var Rose på väg att lämna Tottenham och hade anbud från andra klubbar. I en ny dokumentär som sätter ljuset på mental hälsa berättar Rose hur hans ärlighet också påverkade möjligheterna att hitta en ny klubb.

– Vi har fortfarande en lång väg att vandra inom fotbollen eftersom jag under sommaren talade med en annan klubb och de sa att ”klubben vill gärna träffa dig bara för att kolla så att du inte är galen”. Allt beroende på vad jag sagt och gått igenom. Jag skämdes eftersom jag, oavsett vad jag gått igenom, aldrig skulle låta det påverka mitt jobb. Jag vet att jag fortfarande skulle ge hundra procent, säger Rose enligt Independent.

”Är bara pinsamt”

– I slutändan lade de aldrig något bud men att folk ska tro att jag är galen är bara pinsamt och jag är fortfarande förbannad över det. Om samma möjlighet skulle dyka upp igen hade jag definitivt sagt nej.

Efter att ha imponerat under VM-turneringen förra sommaren, där England gick till semifinal, spelade sig Rose också tillbaka in i Tottenhams startelva den här säsongen. Ett år som resulterat i en fjärdeplats i ligan och en mycket oväntad finalplats i Champions League.

Tottenhams Danny Rose om depressionen: ”Är förbannad”

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Ger upp karriären i Premier league för att bli pastor

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Tottenham Hotspur FC