Avslöjar PSG-stjärnornas vilda fester

Meunier: ”Tycker det är galet”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Meunier och Mbappé.
Foto: Laurent Cipriani / TT NYHETSBYRÅN
Meunier och Mbappé.

Han var van vid att kasta pil i en bar.

Men kom sedan till Paris där de hyrde ett palats för fest.

Borussia Dortmunds Thomas Meunier berättar nu om PSG-stjärnornas vilda fester.

– Många vill ha bekräftelse, säger högerbacken.

Någon månad efter att han lämnat Ligue 1 och Paris Saint-Germain för Bundesliga och Borussia Dortmund, berättar belgaren Thomas Meunier om livet i Paris bredvid träningarna och matcherna. I synnerhet födelsedagsfesterna.

– De var fantastiska, samtidigt lite överdrivna. Det reflekterar klubben, man hyrde palats eller stor lokal och hundratals personer kom dit. De i PSG är mer än fotbollsspelare, de är stjärnor. Jag tycker att det är galet, säger Thomas Meunier till RTBF.

Före flytten till den franska huvudstaden bodde Meunier i Brügge, där närvarade han vid mer tillbakahållna firanden, som även blev sena. Han och vännerna tog ofta en shot i baren och kastade pil.

– Festerna i Paris var fantastiska för gruppsammanhållningen, och det behöver du. Men det var lite överflödigt, där väldigt många som ville ha bekräftelse. Jag kunde inte gå på alla fester, men hade roligt när jag var med.

Foto: Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN
Neymar efter CL-match mot Liverpool.

”Krävande”

Tidigare i år kritiserade PSG:s tränare Thomas Tuchel brassen Neymar för hans fest på en privat nattklubb i Paris, där stjärnan firade sin 27-årsdag.

– Jag är varken hans pappa, hans målsman eller hans agent. Jag är bara hans tränare. Men de här sakerna är distraktioner och de får det att framstå som om vi inte är seriösa eller professionella. Att hantera de här egona är krävande, sade Tuchel.

PSG ska spela semifinal i Champions League mot Leipzig på tisdag den 18 augusti.

Bilder från Neymars senaste födelsedagsfest

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.