”Mourinho i täten – vill skjuta fram säsongen”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Mourinho.
Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN
Mourinho.

José Mourinho höjer rösten gentemot Premier League och Juventus erbjuder Chelsea spelare i utbyte mot Jorginho.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Det numera spikade Premier League-datumet, 14 juni, kan (återigen) flyttas fram åtminstone en vecka. Detta sedan José Mourinho uttryckt en stark oro över spelarnas välbefinnande under ett tränarmöte på onsdagen, skriver The Mirror.

Tränaren insisterar på att spelarna behöver minst fyra veckor för att komma i form igen efter sina sju veckor i karantän. Eftersom en del spelare vägrar åka till sina respektive träningsanläggningar redan på måndag kan truppernas totala tid ihop bli knapp. Mourinho backas av många av sina kollegor, inklusive Southamptons Ralph Hasenhüttl.

Samtidigt pågår ett intensivt arbete för att försöka få till ett spelschema. Premier League vill rivstarta första helgen och visa en match på fredagen, fyra under lördagen och söndagen och en på måndagen. Manchester Uniteds möte med Tottenham, som skulle ha spelats den 15 mars, har nämnts som en av de större matcherna som kan visas.

Foto: Matt Dunham / TT
Jorginho.

DAGENS SILLY

Juventus verkar väldigt angelägna om att inkludera Miralem Pjanic i en bytesaffär. Nu uppger Sky att Maurizio Sarri vill ha sin gamla adept Jorginho en gång för alla. Genom Pjanic - och lite pengar emellan - hoppas tränaren kunna övertala Chelsea att släppa mittfältaren.

DAGENS ÖVERKLAGAN

Det är inte bara Manchester Citys ärende som ligger på CAS bord. Även det engelska förbundet, FA, förbereder sig på att ta Fifa till rätten den 26 juni. Anledningen är den bot som Fifa delade ut i samband med att Chelsea fick sitt transferförbud för något år sedan. 430,000 pund ville Fifa att FA skulle betala, en summa som senare sänktes till 290,000 pund. FA står dock på sig och menar att de inte vill betala någonting överhuvudtaget.

DAGENS FÖRBUD

Ingen publik fram till EM. Detta ser ut att bli riktlinjerna som de flesta landslag får rätta sig efter hädanefter. Daily Mail räknar med att det kommer dröja innan Gareth Southgates engelska landslag får spela matcher inför fullsatta läktare. Just nu är tanken att några landskamper eventuellt ska spelas i november och december, skriver tidningen.

Publicerad: