”Det är den absolut bästa tv-sporten”

Klopp valde 45-årig norrman när han fick möta sin idol: Som att träffa Franz Beckenbauer, Pelé och Bobby Moore i en och samma kropp

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Jürgen Klopp fick träffa sin stora idol inför den andra semifinalen i Champions League mot Barcelona.

Leo Messi? Maradona? Pelé?

Nej. En 45-årig norrman.

Jürgen Klopp befinner sig i vad för många är drömvärlden. Tysken skakar varje vecka hand med några av fotbollens största stjärnor och har på tisdagen återigen, det visserligen oangenäma, uppdraget att försöka organisera ett försvar för att stoppa Leo Messi.

Men det var inte Messi tysken såg mest fram emot att träffa inför matchen.

”Han kommer!”

– Han kommer! Du anar inte hur mycket det här betyder för mig, sa Klopp till norska TV2 när han tog emot sin hedersgäst vid avbytarbänkarna på Anfield.

Sedan tog den hyllade fotbollstränaren Jürgen Klopp och 45-årige skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen varandra i hand.

– Jag tror inte att Ole Einar har en större beundrare än mig. I England har de inte ens koll på vad skidskytte är. De undrade vem den här norrmannen var men då jag hörde att han skulle komma sa jag att ”jag vill träffa honom. Var och när kan jag träffa honom?” Han står faktiskt på min ”bucketlist” och nu kan jag pricka i den boxen. Det är som att möta Muhammed Ali i boxning. Björndalen är skidskytte. Jag försöker förklara för engelsmännen att han är som Franz Beckenbauer, Pelé och Bobby Moore i en och samma kropp.

Mötet mellan den tyske fotbollstränaren och den norske skidskytten organiserades av norska tv-kanalen TV2. De beskriver en Jürgen Klopp som var både genuint begeistrad och spänd inför mötet.

1 av 2 | Foto: TV2
Jürgen Klopp fick träffa skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen i Liverpool.

”Den sporten har allt”

51-åringen är uppväxt intill den tyska bergsområdet Schwarzwald och säger själv att familjen ägnade helgerna åt att följa varenda skidskyttetävling på tv från start till mål.

– Skidskytte är en perfekt kombination av precision och uthållighet. Som idrottsman vet jag hur svårt det är att vara koncentrerad med en puls upp mot 180. Det handlar om kombinationen av det fysiska och det mentala. Pressen och fokuset du måste ha på sitt eget samtidigt som du ser killen bredvid resa sig upp och du själv har en tavla kvar. Den sporten har allt. Sedan måste du också åka ytterligare några kilometer efter sista skyttet och då kan mycket hända. Det är den bästa sporten att se på, säger Klopp.

Efter artighetsfraserna fick Björndalen, som bland annat har åtta OS-guld på meritlistan, också en rundtur på Liverpools arena med Klopp som personlig guide.

Publicerad: