”Mer som hemmaplan för oss än för dem”

Stort bortastöd väntar Djurgården

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården kan säkra guldet borta mot IFK Norrköping. 

Men med uppemot 10 000 djurgårdare på Östgötaporten känner spelarna sig som hemma. 

– Det kommer bli sjukt, mer som hemmaplan för oss än för dem, säger Emir Kujovic. 

När Örebro besegrades i den sista hemmamatchen slog Djurgården nytt publikrekord på Tele2 Arena. När guldet nu ska säkras på bortaplan väntas laget få nytt stort stöd från publiken. 

Enligt Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson kommer minst 6 000 djurgårdare att vara på plats, men det kan också bli så många som 10 000.

1 av 2 | Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

– Det är ungefär där vi tänker oss att det kommer landa, men det är jättesvårt att uppskatta. Det vi vet är att vi har 3 500 biljetter på den sektion som vi fått tilldelat. Sedan vet vi att en stor mängd även har köpt andra platser på arenan och jag skulle säga att det är minst lika många, säger Jonsson.

Spelarna ser fram emot stödet.

– Det kommer kännas som en hemmamatch. Det är jättekul att det stödet finns och att så många vill åka dit och stötta oss så det kommer bli en fantastisk inramning, säger Marcus Danielson.

”Brinner för det”

Emir Kujovic och Jesper Karlström håller med. 

– Det är mäktigt och betyder skitmycket för oss. Det såg man i måndags att alla i laget njöt av att spela inför det trycket som var. Man blir extra taggad så det kommer bara hjälpa oss, säger Karlström. 

Kujovic: 

– Det kommer bli sjukt. Det kommer kännas mer som hemmaplan för oss än för dem. De har varit fantastiska sista hemmamatcherna och brinner verkligen för det. 

Mot Örebro kändes Karlström ett ansvar att inte svika fansen, medan Danielson ville ge supportrarna ett minne för livet. 

– Känslan var att man vill ge dem något som de kan bära med sig resten av livet, sa han efter matchen. 

Se alla matcherna live från sista omgången i Allsvenskan hos C More

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM