Klubbägaren hotar att ta till rättsliga åtgärder efter kaoset

Uppges jaga Zlatan – nu stormar det kring Napoli

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det råder totalt kaos i Napoli.

Detta efter att spelarna vägrat åka på träningsläger.

Samtidigt uppges huvudtränaren Carlo Ancelotti nära att få sparken.

Situationen beskrivs som ett inbördeskrig.

Allt började efter Champions League-matchen mot Salzburg i tisdags.

Klubbpresidenten Aurelio De Laurentiis uttryckte sin besvikelse över att laget ”bara” fick 1–1. En vinst hade säkrat en plats i slutspelet.

Därefter ska han ha beordrat spelarna att åka på träningsläger – men det vägrade spelarna göra.

Riskerar få sparken

Det fick klubben att gå ut med ett officiellt uttalande där man hotade att ta till rättsliga åtgärder mot spelartruppen och skära ner på spelarnas löner.

”Till följd av hur spelarna betedde sig efter tisdagens match har Napoli rätt att skydda sina rättigheter i såväl ekonomiskt som disciplinära skäl. Om vi behöver kommer vi ta till rättsliga åtgärder för att lösa konflikten, skrev klubben på sin hemsida.

Mitt i allt detta står den rutinerade tränaren Carlo Ancelotti. Enligt klubben har italienaren alltid sista ordet. Samtidigt riskerar han, enligt italienska uppgifter, att få sparken när som helst. Det som hindrar De Laurentiis från att sparka Ancelotti är att han i så fall tvingas betala tränarens höga lön resten av säsongen.

Blev utbuade

Händelser som har påverkat laget resultatmässigt. Napoli har inte vunnit i Serie A sedan 19 oktober och parkerar alltjämt på en sjunde plats. I går fick de nöja sig med 0–0 hemma på San Paulo mot bottenlaget Genoa. Ett resultat som fick spelarna att bli utbuade av publiken.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare kopplats ihop med en flytt till Napoli. Svensken känner både Italien och Carlo Ancelotti väl.

– Med mig skulle San Paolo (Napolis hemmaarena) alltid vara fullsatt och Carlo Ancelotti (tränaren) är fantastisk. Men det slutgiltiga beslutet beror på flera aspekter, sa han till Gazzetta dello Sport.

Foto: Ciro Fusco / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.