Tiden rinner ut för Zlatan

Sportchefen Dennis te Kloese om Zlatan Ibrahimovic: Vet att han har olika åsikter

avPatrik Brenning

LA Galaxy lägger alla framtidsplaner på is tills de fått ett besked av Zlatan Ibrahimovic.

Sportchefen Dennis te Kloese vill ha det inom en till två veckor.

– Vi måste vara försiktiga gällande den här situationen, säger te Kloese.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med amerikanska LA Galaxy löper ut i december och italiensk press fortsätter att rapportera intensivt om intresset från Bologna. Samtidigt hoppas Galaxy på att 38-åringen ska förlänga sitt avtal med klubben.

”En lyx att ha honom”

Men tiden börjar rinna ut för svensken. Sportchefen Dennis te Kloese vill ha ett besked inom en till två veckor. Detta då optioner för förlängningar av andra spelarkontrakt måste utnyttjas innan den 21 november.

– Vi måste vara försiktiga gällande den här situationen. Han gjorde en enorm mängd mål och även hans status och rykte är enormt. Det är en lyx att ha honom men jag vet också att han har olika alternativ. Under de kommande dagarna kommer vi ha en bra lösning, säger te Kloese enligt La Sports Access Delmy Barillas.

”Förtjänar all respekt i världen”

Sportchefen är samtidigt tydlig med att Galaxy inte kommer göra någon framtidsplanering innan de har svenskens besked och att önskan är att Zlatan blir kvar.

– Vem skulle inte vilja ha ”Ibra”, frågar sig te Kloese och fortsätter:

– Vi går inte vidare innan vi suttit ner med honom och fått höra vad han vill. En spelare som har så stor påverkan både på vår liga och klubb förtjänar all respekt i världen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde 31 mål på 30 matcher för Galaxy den gångna säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM