Kaos i toppmötet – domarna i fokus

Mållöst mellan AIK och MFF

Av: Andreas Käck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

0-0 i toppmötet mellan AIK och MFF.

Då hamnade domarteamet i fokus.

– Vi blev rånade, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

MFF håller undan mot AIK i tabellen, men det är förmodligen bara konkurrenterna i toppen som jublar över 0-0-resultatet på Friends Arena.

MFF kände sig rånat på straff – två gånger om.

Först i slutet av den första halvleken då Anders Christiansen gick omkull i offensivt straffområde i duell med Per Karlsson, sedan i slutet av den andra då bollen tog på AIK:s Daniel Granlis hand i eget straffområde.

– Vi ska ha två klara straffar. Det är klara straffar. Vi blev rånade här. Igen! Vi förlorade två poäng på grund av det här. Vi var det bättre laget. Jag tror inte AIK hade mer än ett skott på mål i den andra halvleken, säger MFF:s tränare Uwe Rösler.

Felaktig offside

AIK kände sig i sin tur förfördelat vid två tillfällen. Dels då huvuddomare Stefan Johannesson blåste av spelet när man var på väg mot ett två-mot-ett-läge, dels då Chinedu Obasi gjorde mål men felaktigt vinkades av för offside.

– Det är väldigt frustrerande. Du jobbar så länge och hårt för ett mål, det hade betytt mycket för mig, och ja... vad ska man säga. Alla ser att det var fel. Men domaren sa åt mig att det var två meter offside. Straffar kan man alltid diskutera, men det här var ett mål, säger Obasi.

– Malmö skulle haft straffar. En eller två. Och vi fick ett bortdömt mål som borde ha godkänts. Så det var väl 1-1 då, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Som om inte det vore nog lyckades även domarteamet varna fel MFF-spelare i slutet av matchen. Franz Brorsson fick gult i stället för Eric Larsson, som var den skyldige.

”Var är VAR?”

På Twitter lyfter ex-AIK:aren Martin Åslund frågan: ”Var är VAR?”.

MFF:s Uwe Rösler är negativt inställd till VAR i allsvenskan.

– Nej, jag vill inte ha VAR. För jag var med om en dålig situation med VAR när jag var i England. Första gången det användes. Så jag gillar inte VAR. Det tar bort känslan från fotbollen. Det tar alldeles för lång tid och är för omständligt. Låt domarna döma matchen. Jag vill inte ha VAR och jag är glad över att det inte finns i allsvenskan, säger han.

Norling var mer positiv:

– Jag kan tänka mig det, säger han.

Efter slutsignal var båda lagen besvikna.

– Vi har inte marginalerna med oss i år på samma sätt som i fjol. Vissa år går det din väg, andra år inte. Men då måste du jobba hårdare och kan inte vänta dig att domaren ska avgöra, säger Henok Goitom.

MFF ville ha straffspark vid två tillfällen – och AIK fick ett mål bortdömt för offside.
Foto: Bildbyrån och Cmore
MFF ville ha straffspark vid två tillfällen – och AIK fick ett mål bortdömt för offside.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.