Gjorde 39 mål i protest mot VM-kvalet

Resultattavlan slutade fungera när Ka I mötte Hang Sai i Macao

Publicerad:
Foto: TWITTER

FOTBOLL

6-5 i halvtid. 21-18 vid slutsignalen.

Cupmatchen mellan Ka I och Hang Sai i Macao var ingen vanlig fotbollsmatch.

Vid 21-17 slutade resultattavlan att fungera i matchen mellan Ka I och Hang Sai i Macaos fotbollscup. När domaren till sist blåste i pipan för full tid kunde han inte göra annat än att notera en seger för Ka I med 21-18.

Protesterade mot förbundet

BBC skriver hur spelarna tilläts göra mål när helst de ville och att till och med målvakterna gav sig av mot offensivt straffområde för att noteras i målprotokollet. Bakgrunden är ett missnöje med det nationella fotbollsförbundet och spelarna protesterade mot förbundet genom att helt enkelt vägra bjuda upp till motstånd i cupmatchen.

– Det var inte nöjda med hur VM-kvalet organiserades och ville visa sitt missnöje. De valde att göra det på det här sättet och klubben och jag som tränare får respektera det, säger Hang Sais tränare till Teledifusao de Macau enligt BBC.

Ledde dubbelmötet

Macao skulle möta Sri Lanka i VM-kvalet i Colombo förra tisdagen men fick inte tillåtelse att resa till matchen. Detta då landets fotbollsförbund ansåg att hotet var för stort efter terroristdådet då åtta bomber exploderade och dödade mer än 250 människor i Sri Lanka i slutet av april.

Macao ledde VM-kvalmatchen med 1-0 efter det första mötet på kinesisk mark och har skrivit till Fifa med en önskan om att få spela returen på neutral plan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.