Legendaren kysste kvinna på tåg – frias

avTT

Paul Gascoigne frias från anklagelserna om sexuellt övergrepp.

Den engelske fotbollslegendaren kysste en främmande kvinna på ett tåg – "för att stärka hennes självkänsla", uppger BBC.

Händelsen inträffade på ett tåg mellan Birmingham och Newcastle i augusti förra året. Den tidigare fotbollsstjärnan stötte på en för honom okänd kvinna och gav hennes en kyss.

Gascoigne förklarade i rätten att han kysste kvinnan för att stärka hennes självkänsla sedan han hört en manlig passagerare kalla henne överviktig.

52-årige "Gazza" grät när domen lästes upp i rättsalen i Newcastle och det hördes jubel från åhörarplats, uppger BBC.

En andra åtalspunkt, gällande misshandel, finns dock kvar att avgöra och juryn i målet ska nu bestämma om Gascoigne ska fällas på den punkten.

Varit naiv

Åklagaren gick hårt åt Gascoigne under rättegången och anklagade honom för att ljuga upprepande gånger och för att ha varit berusad på tåget. Hans förvarsadvokat förklarade beteendet med att stjärnan hade varit naiv och inte menat något sexuellt med kyssen.

Paul Gascoigne spelade 57 landskamper för England mellan 1988 och 1998 och blev nationalhjälte i samband med VM 1990. Hans liv efter karriären har kantats av personliga och mentala problem kopplat till ett alkoholmissbruk.

Foto: Danny Lawson/PA/AP/TT
Paul Gascoigne lämnar rättssalen efter förhandlingarna för några dagar sedan. Arkivbild.
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott