Fotboll

Bahoui: ”Låt fansen göra sina tifon”

avPer Bohman

Det rasar ett tifobråk i AIK.

Nabil Bahoui medger att han inte är helt insatt, men konstaterar ändå:

– Det finns alltid två sidor i en konflikt, men låt fansen göra sina tifon, säger mittfältaren som lämnar ett dystert skadebesked inför fajten mot Malmö FF.

När AIK i början av oktober mötte Örebro på Friends Arena tog supportrar på Norra stå upp banderoller där poliserna som sköt ihjäl 20-årige Eric Torell hängdes ut.

25 skott för att avrätta en förståndshandikappad – det behövs bara i tre i era pannben” stod det på en av banderollerna som kritiserades hårt av AIK:s klubbchef och vd Jens T Andersson.

– I egenskap av klubbchef för AIK Fotboll så skämdes jag på Friends Arena när banderollerna kom upp. Det var flera som var direkt osmakliga. Det här är självklart inget som klubben AIK står bakom, sa han till Sportbladet.

Bahoui om tifona

Nu har AIK beslutat att stoppa supportrarnas tifogrupp från att skapa budskapsbanderoller på Friends Arena utan översikt av säkerhetspersonal. Det har lett till skarpa reaktioner från organiserat supporterhåll.

– Förtroende för ledningsgruppen är mycket lågt just nu, säger Allmänna supporterklubbens ordförande Elvira Eriksson.

När Sportbladet besökte AIK:s träning under torsdagen fick Nabil Bahoui ge sin syn på konflikten. Bahoui betonar att han inte är fullt insatt i frågan, men har ändå en tydlig åsikt.

– Rent spontant: då vill jag att fansen ska få göra tifon på läktarna. Det ger oss motivationen. Samtidigt har kanske ledningen anledningar till att inte tillåta det. Det finns alltid två sidor av en konflikt. Men om du frågar mig så är min spontana känsla: låt fansen göra sina tifon!

Foto: Anders Wiklund/TT

Kan han starta mot MFF?

Bahoui dras fortfarande med skadeproblem och tränar fortfarande inte fullt ut med laget. I stället kör han individuell träning på egen hand. Därmed konstaterar tränare Rikard Norling att någon startplats mot AIK inte är aktuell för Bahoui.

– Nä. Han startar nog inte där. Det handlar snarare om huruvida han ska kunna hoppa in.

28-åringen är medveten om det kärva läget.

– Målet är att kunna hoppa in. Självklart är det en besvikelse att man inte kan starta. Det var det redan när jag blev skadad mot IFK Göteborg. Vi försökte hålla balansen i min matchning, men sen fick jag starta mot Blåvitt två dagar efter derbyt mot Hammarby och blev skadad. Det är lätt att vara efterklok, men kanske skulle man hållit balansen bättre där, säger han och fortsätter:

– Nu känns det bättre. Lördagens och söndagens träning avgör mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM