Celtic anklagar Hammarbyfans efter bråket på Friends

avErik Avebäck

Kaotiska läktarscener på Friends Arena i paus.

Bortafansen hamnade i bråk med vakter – och tre personer ska ha omhändertagits.

Nu anklagar Celtic Hammarbys supportrar för att ha infiltrerat klacken, enligt uppgifter i skotsk media.

Tumultet utbröt i halvtid när Celtic ledde med 2–1 mot AIK i Europa League-kvalet. Det pågick i ett par minuter och ett 20-tal vakter befann sig vid bortaklacken när den andra halvleken drog igång.

– Man skulle göra ett ingripande för det var en person i Celticklacken som kastat en bengal mot en publikvärd under bengaleldningen i början på matchen. I samband med det här griper man ytterligare en person för våld mot tjänsteman och så har man gripit en person för olaga intrång som var inne och firade målet på innerplan, säger säkerhetschefen Henrik Koch.

Totalt tre personer ska ha omhändertagits i samband med händelsen.

Celtic riskerar att straffas – men enligt skotsk media anklagar klubben Hammarbys supportrar för att ha orsakat oroligheterna.

Celtic: De infiltrerade klacken

– Det var uppenbart att många Hammarbyfans befann sig på Celtics läktarsektion och detta reagerade folk inom klubben på, säger en presstalesperson för Celtic till skotska Herald.

– Vi är medvetna om att många svenska supportrar tog sin in bland bortafansen och vi håller på att utreda detta, säger talespersonen till skotska The Sun.

Bajen Fans svarar på anklagelsen.

– Vet ingenting om det. Det är säkert möjligt att det fanns supportrar där, men det rör sig om ultras eller firmor i så fall, säger Kalle Strandberg, presskontakt på Bajen Fans, innan han tillägger:

– Vi har inget som helst samarbete med Celtics fans.

Sportbladet har sökt polisen och säkerhetsansvariga i AIK om uppgifterna.

1 av 2 | Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM