Då avtäcks Zlatanstatyn: ”Stort ögonblick”

Av: 

TT

Nu är det klart var och när statyn över Zlatan Ibrahimovic ska resas.

Det blir vid Stadiontorget i Malmö den 8 oktober – med ”Ibra” på plats.

”Det här är ett stort ögonblick för mig”, säger han.

Turerna kring Zlatan Ibrahimovics staty har varit många. Det var på Fotbollsgalan 2016 som Svenska fotbollförbundet berättade att Sveriges främste manlige landslagsmålskytt genom tiderna skulle avbildas och planen var först att statyn skulle stå utanför nationalarenan Friends i Solna.

Men så blir det inte.

”Här jag har mitt hjärta”

Förra sommaren kom beskedet att hyllningen till fotbollsikonen i stället skulle resas i anfallarens hemstad Malmö och nu är det bekräftat att det sker den 8 oktober. Det klubbade kommunstyrelsen i Malmö på måndagen.

Platsen blir Stadiontorget, mellan Malmö FF:s gamla och nya arena.

”Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta”, säger Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

37-åringen, som just nu spelar i amerikanska Los Angeles Galaxy, kommer själv att närvara vid avtäckningen tillsammans med representanter från förbundet, Malmö stad och MFF. Även konstnären Peter Linde kommer att vara på plats.

”Jag är stolt och det här är stort ögonblick för mig", säger Ibrahimovic.

”Zlatan har hittat hem”

Statyn har stått klar sedan en tid tillbaka. Den är flera ton tung och över tre meter hög och kommer att stå vänd mot nya stadion.

”Genom placeringen tycker jag att Zlatan har hittat hem. Statyn kommer för evigt att vara en enda stor manifestation för Sveriges största och en av världens allra bästa fotbollsspelare genom tiderna. Jag är väldigt glad över att vi snart är i mål”, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.