Sören Rieks: ”De blir nervösa nu”

MFF:s passning efter mäktiga vändningen

avJohan Flinck

MALMÖ. Maktdemonstrationen i 45 minuter innebar tredje raka segern för MFF.

Och en tydlig signal till toppkonkurrenterna.

– De blir väl lite nervösa nu, säger Sören Rieks efter 4–1 mot Hammarby.

I lördags smekte Sören Rieks in det avgörande 1–0-målet mot Sirius i den bortre burgaveln från 15–16 meter.

I kväll kopierade dansken i princip det målet när han stängde matchen mot Hammarby med sitt 3–1-mål som sedan blev 4–1 efter en nick av Markus Rosenberg.

Målen är inte slumpens verk.

– Det ligger mycket träning bakom. Jag har tränat en hel del avslut från just den positionen med Rob (Kelly, assisterande tränaren), säger Rieks efteråt.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Skönt att det bär frukt”

Efter en försäsong där fokus legat på defensiven inför Europa League-matcherna mot Chelsea kände Rieks att han behövde gnugga avslut.

– Skönt att se det bära frukt.

Var du rädd för att du hade tappat det?

– Nej, det var mest för att komma ihåg att man fortfarande är en offensiv spelare och att man skulle hålla skärpan när man kom i sådana här lägen.

Efter en poäng på de två första omgångarna har MFF nu tagit tre raka segrar, där andra halvlek mot Hammarby, då man vände 0–1 till 4–1, var den bästa 45-minutaren laget gjort i årets allsvenska.

”Ser vilken kvalitet vi har”

Vad skickar det här för signal till de andra lagen?

– De blir väl lite nervösa nu för de vet att vi är favoriter att vinna. Vi har kommit in i stimmet nu och bevisat att vi är med i toppen från start och inte ska hamna i samma läge som förra året, säger Rieks.

Markus Rosenbergs svar på samma fråga:

– Vi var favoriter inför säsongen och när vi fått tre raka nu så är det omöjligt för dem att inte se det. De ser vilken kvalitet vi har på matcherna och vi är förtjänta att vinna alla tre, säger lagkaptenen.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM